Merk & Strategie

Facebook-'revolutie': 50 nieuwe opties voor sekseaanduiding

Floor Bakhuys Roozeboom, redactie | 13 februari 2014, 20:51

Facebook heeft naast male en female 50 nieuwe sekse-opties toegevoegd, waaronder transgender.

Waar Facebook-gebruikers voorheen slechts konden kiezen uit ‘male’ en ‘female’, is de keuze voor het aanduiden van de sekse vanaf heden heel wat ruimer.

Gebuikers kunnen vanaf nu kiezen uit meer dan 50 aanduidingen, waaronder ‘transgender’, ‘cisgender’ en ‘intersex’.

Deze keuze is te zien in de ‘about’-pagina van de gebruiker. Ook worden de voornaamwoorden met betrekking tot de gebruiker aangepast. Zo is het niet meer automatisch Write on Jack’s wall for ‘his’ birthday, maar kan er ook ‘their birtday’ komen te staan.

Facebook heeft voor het samenstelling van de lijst samen gewerkt met LGBT (Lesbian-Gay-Biseksual-Transgender) actiegroepen. Er is ook een privacyoptie toegevoegd, waarmee de gebruiker kan aangeven wie de sekse te zien krijgt.

Deze update komt drie jaar nadat Facebook de relatie status-mogelijkheden had uitgebreid met onder andere ‘in a civil union’ en ‘in a domestic partnership’. 

Facebook’s Will Hodges zei over de aanpassingen: ‘Voor velen zal deze verandering misschien weinig betekenen, maar voordegenen die het aangaat, betekent het heel veel. We zien dit als een manier om Facebook een plaats te laten zijn waar mensen hun authentieke identiteit kunnen uitdrukken.’

 

Over de auteur

Floor Bakhuys Roozeboom

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Facebook

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs