Gorillaz komt voor nieuw album met ‘mixed reality’-app

Met de app kunnen fans naar het huis van de cartoonband en het album beluisteren.

Humanz House Party
De app is verkrijgbaar sinds 11 april ter gelegenheid van het Gorillaz-album Humanz dat op 28 april zal worden gelanceerd door Parlophone Records. Het wordt voor fans mogelijk om het huis van de band te zien en daarnaast kan het album worden beluisterd via een uitnodiging voor de Humanz House Party. Dit is een wereldwijd luisterevenement waarbij fans het album voor het eerst kunnen beluisteren. Dit evenement zal de grootste wereldwijde luisterervaring ooit worden en deze ervaring is beschikbaar op 500 locaties.

Mixen van realiteiten
De app is ontwikkeld door Gorillaz en filmproductiemaatschappij B-Reel met hulp van T-Mobile. In de Gorillaz-app is sprake van een mix tussen de echte wereld, augmented reality, virtual reality en 360 graden-omgevingen. Zo kan er bijvoorbeeld door het huis worden genavigeerd met augmented reality en is de single van het album al in 360 graden te zien op YouTube. Er zullen steeds nieuwe onderdelen worden toegevoegd aan de app en deze is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

‘Fans krijgen een uniek kijkje in de belevingswereld van de band’, zegt Davor Krvavac, executive creative director bij B-Reel. ‘De Pokémon-gekte van vorig jaar heeft ons geleerd dat het publiek enorm opgewonden en geïntrigeerd raakt door ervaringen waarbij de realiteit wordt gecombineerd met fictie. Laat dit nu precies iets zijn wat altijd onderdeel is van het Gorillaz-verhaal.’

Het huis van de Gorillaz is overigens op in echt het te zien in Amsterdam.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie