Heineken succesvolste Olympische inhaker

De lezers van De Telegraaf kozen de advertentie van Heineken als beste Olympische inhaker.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Met hulp van Bureau Consumenten Onderzoek (BCO) beoordeelden bijna 1000 lezers en websitebezoekers 30 inhaakadvertenties op attentiewaarde, originaliteit, waardering en de koppeling met de Olympische Spelen.

Alle inhaakadvertenties streden mee naar de prijs van ‘Wakkere Inhaker Olympische Spelen 2014’.  Uiteindelijk won Heineken met de Holland Heineken House-uiting:

Mensen zien hier meteen dat het biermerk de afzender is. Heineken weet als geen ander merk, in te spelen op het positieve gevoel. De advertentie levert het meeste gespreksstof op. Ook wekt hij van alle advertenties het meeste interesse voor het merk. De advertentie spreekt aan en men vindt het logisch dat Heineken op deze manier inhaakt op de Olympische Winterspelen.

Zilver: KNSB

De bedankadvertentie van de KNSB werd beloond met een tweede plaats. Dat de KNSB haar sporters bedankt, vinden mensen heel logisch en vanzelfsprekend. Ondanks dat er meerdere merken genoemd worden, is duidelijk dat de KNSB de afzender is. De KNSB lift mee op het succes en het positieve gevoel. Een logische en actuele link met de gebeurtenissen stuwt de waardering omhoog en overstijgt de effectiviteit van originaliteit en humor.

Brons: Gazelle 

Gazelle haakt volgens het onderzoek op een hele leuke en spraakmakende manier in op de Olympische Spelen. Van alle inhakers is deze advertentie het meest actueel en origineel. Dat de advertentie niet wint, heeft vooral te maken met de wijze waarop het merk wordt gecommuniceerd. Wanneer mensen deze advertentie zien, is er twijfel over wie de afzender is, Gazelle of NOC*NSF. De slogan slaat zowel op de fiets als op de sporters. Dit vinden mensen heel leuk en sympathiek.

Net buiten het podium, Beslist.nl en NOC*NSF:

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie