Meeste Britse PR-profs vrezen dat Brexit slecht uitpakt

Onderzoek door beroepsvereniging communicatie CIPR

Theresa May heeft gisterenavond de brief getekend waarin het Verenigd Koninkrijk officieel aangeeft uit de Europese Unie te willen stappen. De brief wordt vandaag overhandigd aan de Europese president Donald Tusk in Brussel. Daarmee is Brexit-procedure gestart.

Weinig vertrouwen

De meeste PR-professionals zullen dit moment gevreesd hebben, want ze hebben weinig vertrouwen in een goed afloop van de Brexit, blijkt uit het jaarlijkse van de Britse beroepsvereniging voor communicatie, de CIPR. De Britse PR-professionals werd de vraag voorgelegd wat ze vinden van de plannen van het VK om de EU te verlaten. 

Slechts 8 procent van de PR-professionals gelooft dat de Brexit een positief effect zal hebben op hun organisatie. Meer dan de helft (57%) van mening dat een Brits afscheid van de EU een negatief effect heeft, terwijl iets minder dan een kwart (23%) denkt dat de Brexit geen gevolgen heeft.

86% organisaties nog onvoorbereid

De respondenten werd ook gevraagd over de vraag of zij zich met nieuwe strategieën voorbereiden op een vertrek uit de Europese Unie. 14% van de respondenten geeft aan dat dit al is gebeurd, terwijl 36% zegt dat hun organisatie dit snel zal doen.

Illustratie:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie