Netwerk VSP: 1,2 miljoen digitale folders per maand

Rob Beemster, redactie | 5 juli 2012, 10:48

De digitale verspreiding bij Netwerk VSP bedraagt inmiddels 1,2 miljoen folders per maand.

De Kruidvat folder was in 2011 de meest bekeken folder op het nationale folderplatform De top drie wordt aangevuld met de folders van Gamma en Praxis. De website en de app worden maandelijks 1,2 miljoen folders gelezen. De Folders.nl app is inmiddels meer dan 200.000 keer gedownload. De app cijfers laten zien dat gebruikers gemiddeld 2,3 folders per keer bekijken.

Dit blijkt uit gegevens van Folders.nl, een initiatief van Netwerk VSP en PostNL. Netwerk VSP stelt vast dat digitale folders duidelijk potentieel hebben. Wel voegt de hah-verspreider hieraan toe dat de consument digitale folders anders gebruikt dan papieren (fysieke) folders. Worden papieren folders vooral gelezen om ideeën op te doen en ter ontspanning, online folder worden vooral gebruikt om aanvullende informatie te zoeken. Verder biedt de digitale folder extra mogelijkheden. Zo kan de bezoeker zijn favoriete folders overzichtelijk bewaren, aanbiedingen digitaal knippen en delen en wekelijks per e-mail ontvangen.

Ten opzichte van het papieren bereik stelt de digitale verspreiding overigens nog niet veel voor. Netwerk VSP bezorgt jaarlijks ruim 7 miljard huis-aan-huis folders in Nederland.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Folder Netwerk