Sanoma Media lanceert online tabloid WTF

Rob Beemster, redactie | 2 april 2012, 7:35

Sanoma Media lanceert vandaag het eerste nummer van een online tabloid .

Van kannibalisme op Nu.nl is volgens uitgever Sander Stallinga geen sprake. De nieuwe titel vult volgens hem een segment waar nog geen partijen actief zijn. “We willen met het nieuwscluster op alle vlakken een verdieping aanbrengen. Naast de brede nieuwssite NU.nl hebben we dan ook al sites als NUzakelijk en NUsport. WTF.nl vult binnen dit cluster de entertainmentpijler en springt daarmee in een gat in de markt.”

De naam van de site - volgens Sanoma Media de Nederlands eerste online tabloid - staat voor Wat Tekst en Foto’s en is tevens een knipoog naar de Engelse betekenis van de afkorting: What the Fuck. “Daarmee geven we de luchtigheid en nonchalance van het nieuws dat we brengen weer”, aldus Dennis van Luling, editorial manager WTF.nl.

Behalve op e online en mobiele site is WTF.nl ook via een en te volgen. Ook de iPad app zal binnenkort beschikbaar zijn.
Klik voor de video.

Dat er ruimte is op de online nieuwsmarkt, is een mening die ook oud Nu.nl oprichter Merien ten Houten is toegedaan. Met lanceerde hij vorige week een nieuwssite. Het grote verschil is dat de nieuwsselectie bij Poplinks niet in handen is van een redactie, in plaats daarvan worden de meest geretweete links weergegeven. Daarmee geeft de site inzicht gegeven in wat de twitteraars in Nederland nu het belangrijkste nieuws vinden.

De meta-nieuwswebsite poplinks.nl kijkt hiervoor naar alle links die in tweets voorkomen. In de toekomst zal poplinks.nl worden uitgebreid met informatie uit andere social media platformen. Poplinks.nl is op Twitter te volgen via

Over de auteur

Reacties op dit artikel (6)

Comment author avatar
Avatar

Gyurka Jansen

(2 april 2012, 9:22)
"nummer" ? Sinds wanneer verschijnen websites in edities?
Avatar

Willem

(2 april 2012, 11:55)
Het eerste teken van het SBS effect? Nu ook SBS quality op Sanoma sites?
Avatar

Eimert

(2 april 2012, 12:55)
Merien oprichter Nu.nl? Was dat niet Kees Zegers? Merien heeft Ilse.nl opgericht (voorganger Sanoma Digital) .
Avatar

Rob Beemster

(2 april 2012, 13:17)
Oprichter is misschien niet het juiste woord. Beter is bedenker (vertelde Kees Zegers vorig jaar zelf in Adfo. Vervolgens is het inderdaad groot gemaakt met Kees Zegers.
Avatar

Alexander

(2 april 2012, 14:29)
dat Lulink WTF bedenkt is ook een leuke woordspeling

Gerelateerde items Sanoma Wtf Merien Ten Houten