Second screens bij bioscoopfilm APP

, redactie | 8 maart 2013, 10:43

Nederland is het eerste land ter wereld waar het vanaf 4 april mogelijk is om een bioscoopfilm te zien met second screen technologie voor op je eigen mobiel.

De speciaal hiervoor ontwikkelde applicatie (APP De Film) is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar. Over drie weken wordt daarmee voor het eerst het actieve gebruik van mobiele devices in de bioscoop toegestaan. Het gaat hier om de thriller APP met o.a Gouden Kalf-winnares Hannah Hoekstra, Robert de Hoog, Isis Cabolet, Liza Sips, Mark van Eeuwen en Gigi Ravelli. APP gaat over een jonge psychologiestudente die een mysterieuze app op haar telefoon installeert. De app met de naam Iris lijkt handig en slim, maar al snel blijkt ze veel meer te zijn dan dat.

Bobby Boermans van 2CFILM en regisseur van APP: 'Via je mobiel kan je als kijker in de bioscoop een parallelle verhaallijn volgen die tijdens belangrijke momenten zowel op het grote doek als op je mobiel geheel samenkomen. Dit geeft een totaal nieuwe invulling van hoe wij films zullen beleven in de toekomst. De kijker wordt verrast met foto's, informatie en extra filmscènes die volledig gelijk lopen tussen je mobiel en het grote scherm in de zaal.'

Trailer:

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items App App De Film 2Cfilm