T-Mobile opent Youngstore

T-Mobile opende vanmiddag de eerste Youngstore, een winkelconcept gericht op jongeren, waarin de samenwerking tussen T-Mobile en MTV Mobile een prominente plaats krijgt.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Volgens Marco Kind, marketingdirecteur van T-Mobile, hebben beide partijen elkaar in deze samenwerking helemaal gevonden: ‘Soms is er gewoon een klik,’ licht hij toe. ‘Het was duidelijk dat het voormalige partnership tussen MTV Mobile en KPN niet ideaal was. MTV Mobile was niet happy bij onze groene vrienden en voelde zich daar niet gehoord. In deze samenwerking tussen T-Mobile en MTV Mobile krijgen beide partijen de kans om te doen waar ze goed in zijn.’

T-Mobile biedt met MTV Mobile ‘een die aansluit op het mobiele telefoongebruik van jongeren’. Bij binnenkomst in de kleurig ingerichte Youngstore in de Kalverstraat in Amsterdam is dan ook meteen helder: in deze winkel moeten de zogenaamde ‘millennials’ aan hun trekken komen. Bombastische beats van een live DJ en flitsende beelden op grote LED-schermen vormen het decor van de nieuwe jongerenwinkel.

Toch wil T-Mobile de doelgroep meer bieden dan alleen een aantrekkelijke flagshipstore. ‘Jongeren geven niet meer om hun belbundel, maar om hun datalimiet,’ legt Marco Kind uit. ‘Bij MTV Mobile staat dan ook niet de belbundel centraal, maar het internetabonnent. Het gaat bij een jongerenabonnement niet meer om wat voor soort beller je bent. Alles draait voor deze doelgroep om data.’

Een andere toegevoegde waarde is volgens Bas de Kuijper van MTV Mobile de content die via de speciale MTV Mobile-app wordt aangeboden. ‘Via de app krijgen MTV Mobile-gebruikers toegang tot exclusieve previews van tv-programma’s, shows en muziek. Ook krijgen ze toegang tot feesten en evenementen, zoals het MTV Club-feest dat vanavond in Club Air plaatsvindt. Zulke extra’s bieden echt meerwaarde voor de doelgroep. Voor deze generatie slaat te term ‘mobile’ niet alleen op hun telefoon,’ aldus De Kuyper. ‘Zij leven een ‘mobile centric lifestyle’.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie