Warner Home Entertainment zet in op video on demand

Warner Home Entertainment gaat nieuwe releases behalve op dvd en blu-ray voortaan gelijk uitbrengen voor video on demand.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Naast de 'traditionele' boodschap dat een film verkrijgbaar is op blu-ray en dvd, zal ook worden gecommuniceerd dat de film verkrijgbaar is via Video on Demand. In de mediacampagne voor de film 'Yes Man' met Jim Carrey, die woensdag. uitkomt, is deze geïntegreerde boodschap al opgenomen. In alle uitingen van de radio-, online- en printcampagne wordt de beschikbaarheid via Video on Demand gecommuniceerd. Tevens wordt verwezen naar de website: . Op deze website wordt Video on Demand uitgelegd en is een overzicht te vinden van de verschillende aanbieders, waar de consument direct naar kan doorklikken.

Ter ondersteuning van de communicatiestrategie heeft Warner Home Entertainment een 'Video on Demand' logo ontwikkeld. Naast Wat Warner betreft kan het logo ook beschikbaar worden gesteld aan andere distributeurs. "De eerste gesprekken hierover hebben inmiddels al plaatsgevonden", aldus marketing directeur Dennis van der Lubbe.

Vooralsnog is Warner Home Entertainment de enige major die films gelijktijdig op dvd, blu-ray en voor Video on Demand aanbiedt. Van der Lubbe hoopt dat hier snel verandering in komt: "Wij roepen de andere studio's al geruime tijd op om ook hun titels voor Video on Demand gelijktijdig met de release van de blu-ray en dvd beschikbaar te stellen. Samen moeten we dit nieuwe distributiemodel opbouwen. Er is hier een actieve rol weggelegd voor zowel Video on Demand aanbieders als filmdistributeurs".

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie