Kweekvlees, maar dan met een lekkere naam

Tijdens de presentatie van de hamburger van kweekvlees, gaf hoogleraar Mark Post aan dat het slagen van het project nu in de handen van marketing ligt. Technologisch kan het, nu moeten mensen het nog willen. Welke naam zou het moeten dragen om het goed te doen? Google-burger? Kweekburger? Frankenburger? In vitro-burger? Cultured beef? Roept u maar.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

CNN, BBC, Reuters en zelfs de Chinese staatstelevisie waren er vanmiddag bij toen in Londen 's werelds eerste hamburger uit kweekvlees de pan in ging. Van Maastrichtse makelij, uit de Nederlandse laboratoria met een zacht 'g' gebakken.

Mark Post, de hoogleraar achter het vlees, gaf aan dat het verdere succes nu in handen is van marketing. Technisch kan het gemaakt worden, inmiddels al met grote overeenkomsten met echt vlees zo bleek.

Nu is het een kwestie van aan man en vrouw brengen. Post zelf snap het goed hoe dat werkt. Dat bleek al uit de presentatie zelf, die niet vooral over het vlees ging of over het technische hoogstandje dat nodig was om het te maken. Dat leek haast bijzaak. Nee, het was toch vooral een proeverij of dit product 'echt vlees' zou kunnen vervangen.

Post gaf zelf verschillende argumenten waarom dat erg goed zou zijn - vooral duurzaamheid kwam voorbij. Uit een klein stukje van een biefstuk kunnen een paar honderd stamcellen gehaald worden. 'Daar kan zeker 10.000 kilo vlees mee worden gemaakt. Dus van een heel biefstuk kun je al snel een miljoen kilo vlees worden maken', aldus de rekensom van Post en zijn collega's.

Volgens Post is de benaming van het product volgens hem uiteindelijk van eminent belang is. Want hoe heet dit vlees? 'We hebben het nu cultured beef genoemd, maar ook omdat we niets beters voorhanden hadden', zei Post tijdens de presentatie. 'Uiteindelijk hoop je dat ze het over gewoon "vlees" hebben als het over dit product gaat.'

Frankenburger zou volgens hem in ieder geval niet geschikt zijn. Maar welke naam dan wel? Kweekvlees? Mmmh. In-votrovlees, Labburgers? Roept u maar!

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie