Sterke groei in bereidheid om te betalen voor videocontent

17% van de Nederlanders geeft geld uit aan het streamen van film en tv-programma's.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het afgelopen jaar heeft duidelijk een omslag plaatsgevonden in de bereidheid om voor streaming-diensten te betalen. Gaf in 2014 slechts 2% van de Nederlanders geld uit uit aan het streamen van film en tv-programma&;s, inmiddels is dat 17%, zo blijkt uit de tweede editie van de Samsung technologiebarometer die deze week is gepresenteerd..

Het onderzoek laat zien dat het streamen van videocontent steeds meer terrein op het downloaden. Inmiddels streamt 56% van de Nederlanders tv- en filmcontent. Dit was in 2014 nog 44%,

Ruim vier op de tien Nederlanders streamt minstens eens per week, 1 op de 5 doet dat zelfs dagelijks. Het aantal Nederlanders dat film- en tv-content downloadt, daalde met 2%.

Ondanks de opmars van smartphones en tablets, blijft de televisie favoriet voor het bekijken van films en tv-programma’s. Bijna negen op de tien (87%) kijkt dagelijks naar de tv, al dan niet on demand. Gemiddeld doen we dit ruim drie uur, 23 minuten langer dan een jaar geleden.

De Samsung technologiebarometer laat verder zien dat technologie een steeds prominentere plek inneemt in ons huishouden. Gemiddeld staan er in een woning achttien elektronische apparaten, 3,6% meer dan vorig jaar. Gartner verwacht dat het gros van de apparaten in 2020 verbonden is met het internet.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie