Pontifexit

@Pontifex is het Twitteraccount dat ingezet wordt door de Paus. De laatste pauselijke tweet is van gisteren en luidt als volgt "We must trust in the mighty power of God’s mercy. We are all sinners, but His grace transforms us and makes us new."

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In het licht van zijn terugtreding krijgt deze tweet opeens een andere lading. Preludeert hij op het nieuws van vandaag? Het pauselijk account heeft maar liefst 1,5 miljoen volgers. Of het account dat waard is? Ik durf het te betwijfelen.

De tweets lijken rechtstreeks uit een Katholiek spreukenboek afkomstig: "If we have love for our neighbor, we will find the face of Christ in the poor, the weak, the sick and the suffering." Ik zie geen koppeling aan actualiteit, geen thematiek, geen persoonlijke gedachten. Hier zit ongetwijfeld een vaticaans webcarebureautje achter met stricte instructies. Eén van die instructies: "Gij zult niet volgen". Want de acht personen die gevolgd worden zijn de Spaans- Duits- Italiaans- en anderstalige alter ego's van diezelfde Benedictus XVI.

Ik denk ook niet dat het verkiezingsproces voor een nieuwe paus op Twitter te volgen zal zijn.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie