Levens redden met je smartphone: Het kan!

Winnaar van de Health App Award 2014

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De diversiteit aan apps is gigantisch. Eigenlijk is er voor alles wel een app. Van simpel vermaak tot het bestellen van een vliegticket.

Maar er zijn ook apps die het in zich hebben je leven te reden. Zo&;n app heeft vorige week de gewonnen: EHBO van het Rode Kruis. Tevens won de app de publieksprijs. Inmiddels hebben 50 mensen ‘EHBO’ daadwerkelijk gebruikt bij een reanimatie. Of de personen in kwestie het allemaal overleefd hebben, blijft echter onduidelijk. 

Ik heb ‘EHBO’ van het Rode Kruis geïnstalleerd en was aangenaam verrast. Niet alleen kun je door de grote knoppen snel naar de levensreddende functies, ook word je bijgestaan door een goed verstaanbare stem tijdens het uitvoeren van een daadwerkelijk reanimatie. Er wordt precies verteld wat je moet doen en mocht het niet duidelijk zijn dan kun je altijd nog plaatjes kijken.

Voor minder urgente zaken, bijvoorbeeld een blaar, biedt de app ook uitkomst; hier zul je het echter met tekst moeten doen. Ach, daar tellen de minuten toch wat minder. 

Tot slot is het mogelijk om met de app een AED of EHBO-post te vinden in de buurt van het ongeval of om ‘ouderwets’ 112 te bellen.

Al met al een doordachte en doeltreffende app die vlot en intuïtief werkt. Het zou wat mij betreft niet gek zijn als Apple en Android een app als deze standaard op hun telefoons installeren: heel maatschappelijk verantwoord.

De app is gratis te downloaden voor ) en toestellen.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie