Premium

BTM, OD Designstudio en Teldesign samen verder als één designbureau

De combinatie moet 'het grootste designbureau van Rotterdam' vormen, waar zo'n dertig mensen werken.

Het kantoor van OD Designstudio.

De Rotterdamse designbureaus Bataafsche Teeken Maatschappij (BTM), OD Designstudio en Teldesign gaan verder als één bureau. Elk bureau behoudt wel z'n eigen identiteit, zo meldt het 49-jarige BTM.

De drie bureaus bundelen per 1 februari de krachten in creativiteit, praktische uitwerking en flexibiliteit, aldus BTM. De combinatie moet zodoende 'het grootste designbureau van Rotterdam' vormen. BTM wordt aandeelhouder van de holding waar de drie genoemde bureaus nu onderdeel van zijn. 

Ruud Boer, directeur van BTM, gaat zelfstandig verder als merkstrateeg. Corine van Bodegraven (ook directeur BTM) blijft wel aan, zij moet BTM 'laten landen' binnen de bureaucombinatie. Verder vormen Sigrid Molenaar en Menno Mulder de leiding van OD Designstudio. Niels Alkema is verantwoordelijk voor Teldesign.

Bij de drie bureaus werken in totaal dertig mensen voor een groot scala aan merken als Univé, Welkoop, Jumbo en Hoeksche Hoeve. De drie bureaus zijn per 1 februari gehuisvest in het pand van OD Designstudio in Rotterdam.

Kostenreductie

Er is géén sprake van een fusie, zegt Corine van Bodegraven desgevraagd. 'Er zijn drie bureaus die ieder hun eigen gezicht houden en daarmee eigen klanten aantrekken. Het grote voordeel is dat we gezamenlijk gehuisvest zijn. Ook zijn er kostenreducties mogelijk doordat we een backoffice met elkaar delen.'

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie