Premium

De (dis)balans van Marnix Tiggeloven

Random Pic(k) Of The Day For A Week. Nils Adriaans vraagt vakgenoten naar hun inspiratie. Ditmaal Marnix Tiggeloven van Fitzroy.

Marnix Tiggeloven

Deze week was Marnix Tiggeloven, mede-oprichter van reclamebureau Fitzroy, curator van Random Pic(k) Of The Day For A Week. Vijf dagen lang deelde hij zijn inspiratie op de Facebook-pagina van Nils Adriaans (één bijdrage per dag).

Tiggeloven over zijn week: 'Wij openen bij Fitzroy elke week met onze eigen versie van ‘pic’s of the day’. Onze Director Cultural Insights, Pernille Kok-Jensen deelt dan de meest inspirerende dingen die ze de afgelopen week met haar team is tegengekomen. Dus aan inspiratie geen gebrek. Maar toen ik wat langer over de vraag ‘wat inspireert jou?’ nadacht, werd het voor mij duidelijk dat ik het meest geïnspireerd word door mijn vrienden. Het was vooral moeilijk om er maar 5 te kiezen.'

Hier zijn 5 pic(k)s:

1. Leaving balance

'Goede vriendin Lih-lan Wong is eigenaar en curator van No Man's Art Gallery. En de in Berlijn wonende kunstenaar Fabian Herkenhoener, exposeerde zijn werk in haar galerie.

Daar hing dit grote doek.

Dit werk vat eigenlijk in twee woorden het leven samen. Balans. We zoeken het allemaal, maar we weten ook dat het leven vaak daarbuiten plaats vindt. Voor mij staat dit werk voor de (on)gewilde (on)rust in mijn leven.

Getting lost in order to make, zoals Fabien het zegt.

Het hangt nu bij ons thuis.'

Tip. Check No Man’s Art Gallery, ze organiseren ook internationale pop-up galleries waar ze een internationaal podium vormen voor lokaal talent. Next stop: Mexico City.

Leaving Balance, 2018, 180 x 150 cm, Dust and spray paint on canvas
Leaving Balance, 2018, 180 x 150 cm, Dust and spray paint on canvas

2. In de bergen word je gedwongen om in het moment te zijn

'Leaving balance en de soms benodigde reset vind ik vooral in het outdoor leven. En dan vaak via mijn avontuur-dealers, de gebroeders Rotgans.

Bas (voorheen Red Bull en nu high-end fietsenmaker en professioneel avonturier) heeft mij uit haast elke comfortzone gekregen. Of het nu met de ski, snowboard of mountainbike is. In de bergen word je gedwongen om in het moment te zijn. Niet wegdromen. Want als je niet oplet, doet het pijn.

Ik was met 3 goede vrienden en onze snowboards op roadtrip door Canada. In Nelson hadden we een gids gehuurd en gingen we met sneeuwschoenen de backcountry in. Niet veel later werd daar deze video voor The North Face geschoten. De film is een idee van en tribute aan JP Auclair. Die op 37-jarige leeftijd omkwam in een lawine. De muziektrack is van The Avalanches. Beetje ongelukkige bandnaam in deze context, maar de track is wel te gek.'

Tip: check Bas z'n Rapha Festive 500 rit

En dit is een beroemde clip van en met JP Auclair zelf

Imagination: Tom Wallisch (hommage to JP Auclair)

3. Daar komen de mooiste gesprekken en projecten uit voort

'Als je balans zoek is, dan wil je spiegelen. Dat doe ik met Pip Jacobs. Ik ken niemand die zichzelf zo vaak opnieuw uitvindt.

In die zelfstudie schermt hij het liefst met mij en mensen die in een totaal ander gebied werkzaam zijn. En daar komen de mooiste gesprekken en projecten uit voort.

Drie maanden geleden zijn wij samen met Malvin Wix en Lenny von Liechtenstein naar Noma geweest. En 3 maanden later startten zij Wegrestaurant Zacht Staal. Een farm to table concept in Beverwijk. Waar je in een kas eet, wat net van het land ernaast is geoogst. Absoluut het ritje waard.'

Farm to table wegrestaurant Zacht Staal in Beverwijk
Farm to table wegrestaurant Zacht Staal in Beverwijk

4. WenMhoon - In die groep leert zij ons over NFT’s, kunst en alles wat daarbij komt kijken

'WenMhoon is een app-groep van 6 goede vrienden, aangemaakt door Fleur van Maarschalkerwaart. In die groep leert zij ons over NFT’s, kunst en alles wat daarbij komt kijken.

En met deze groep verzamelen wij nu NFT-art.

Zoals een NFT van Guerlain. Die NFT is tegelijk een token van een donatie die we gedaan hebben om een stuk land bij Parijs te helpen ‘rewilden’ voor de bijen.

De wereld van NFT’s en de community die erachter zit, is fascinerend. En er worden hele mooie dingen gemaakt.

We hebben ook een Metaverse pod waarin een paar van de werken te zien zijn; daar kun je zelf ‘doorheen lopen’.

En hier is onze hele wallet te zien.'

Eclipse van Antigoon (https://www.antigoon.net), uit de NFT-verzameling van WenMhoon
Eclipse van Antigoon (https://www.antigoon.net), uit de NFT-verzameling van WenMhoon

5. Hij is de broer die ik nooit had

'Mijn zakenpartner Jur Baart is als de pijl op een fles Bini. Altijd positief, altijd door, altijd omhoog. Ik ken niemand die meer energie en ambitie heeft. En hij is meer dan een vriend en inspiratiebron. Hij is familie, de broer die ik nooit had.

Wij zijn 100% elkaars tegenwicht. En dat maakt ons huwelijk een perfecte disbalans. Waar veel waarheden worden gezegd en wijn wordt gedronken.

Jur heeft in zijn vrije tijd ook nog even een wijnboek gemaakt. En zelf de illustraties getekend. The Other Wine Book, zoals het heet, won gelijk de prijs voor het beste design.'

Illustratie van Jur Baart uit 'the punk wine book you need in your life'
Illustratie van Jur Baart uit 'the punk wine book you need in your life'

Komende week Anne Hilhorst, directeur van Wakker Dier, curator van #RPOTDFAW.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie