Refurbed kiest pr-bureau De Wolven voor naamsbekendheid en vertrouwen in ‘refurbished’

Groei in Nederland is onderdeel van ambitie om Europa’s grootste in refurbished elektronische apparaten te worden.

Een refurbishede laptop onder de arm

Refurbed, een snel groeiende online marktplaats voor refurbished elektronische apparaten in Europa, heeft voor pr- en communicatiebureau De Wolven gekozen. Dit gaat helpen om de naamsbekendheid te vergroten en de  missie onder de aandacht te brengen: Nederlandse consumenten een alternatieve en groene keuze bieden voor de aankoop van elektronische apparaten. 

Refurbed biedt een uitgebreid assortiment in Nederland aan met meer dan 18.000 elektronische apparaten van bekende merken als Apple, Samsung, Dell, Lenovo en Huawei. De beslissing om uit te breiden naar Nederland komt door de groeiende vraag van de Nederlandse consumenten naar meer milieubewuste en betaalbare elektronische apparaten.

Samen met De Wolven wil refurbed in Nederland haar positie in de markt verstevigen, maar vooral e-waste terugdringen en het vertrouwen van de consument in refurbished apparaten vergroten. Refurbed claimt dat het in de In landen het actief is de hoogste klanttevredenheidscores in de branche krijgt.

Advertentie
advertisement

Veel te winnen

Ondanks het feit dat het Nederlandse consumentenvertrouwen in refurbished apparaten stijgt, valt er nog veel te winnen. De selectie en controle is belangrijk in de werkwijze en daarmee ook in de communicatie daarover.

Refubed zegt alle apparaten volgens een uitgebreid proces te controleren en reviseren en biedt garantie van minimaal een jaar en een testperiode van 30 dagen, zodat klanten de zekerheid hebben een goed werkend apparaat te kopen.

Volgens Marije Kruis, senior-marketingmanager Nederland bij Refurbed is het doel van de onderneming dat ieder huishouden in Europa ten minste één refurbished product gebruikt

Kruis: ‘We richten ons in Nederland niet alleen op het vergroten van de naamsbekendheid. We vinden het nog belangrijker is om consumenten het vertrouwen te geven dat een refurbished apparaat net zo goed werkt als een nieuw elektronisch apparaat.’

Refurbed heeft volgens Kruis voor De Wolven gekozen vanwege hun ervaring met maatschappelijk thema’s en expertise op het gebied van duurzaamheidscommunicatie.

Advertentie