Trending deze week: welke reputatie heeft jouw TikTok-kanaal?

Met deze nieuwe tool kun je in één oogopslag zien of je een goede reputatie hebt op TikTok.

Creators en merken krijgen te maken met een aantal extra veiligheidscontroles op TikTok. Zo moet de veiligheid op het platform extra gewaarborgd worden.

Extra veiligheidscontroles

TikTok wordt veel gebruikt als belangrijke nieuwsbron, maar ook voor het delen en bekijken van grappige en mooie filmpjes. Naast deze voornamelijk leuke content, kan er ook snel nepnieuws, aanstootgevende inhoud of desinformatie worden verspreid. Om dit te voorkomen, heeft TikTok nu extra veiligheidscontroles geïntroduceerd.

One strike and you're out!

Als er 'verkeerde' content op je TikTok-account wordt aangetroffen, krijg je een waarschuwing. Geen paniek dus als het per ongeluk gebeurt. Deze waarschuwing telt niet mee voor het aantal overtredingen van je account, maar toekomstige overtredingen wel, waardoor je account moeilijker te vinden zal zijn. TikTok zal in dat geval contact met je opnemen over de overtreding en hoe je in beroep kunt gaan als je denkt dat er een fout is gemaakt. Wanneer je content in de categorie ‘aanzetten tot geweld valt’, kom je hier niet voor in aanmerking en wordt je account direct verbannen. In dit geval is het dus wel: ‘one strike and you’re out!’

Check je reputatie met de ‘Account check’

Met deze nieuwe regels is het natuurlijk wel fijn om te weten hoe jouw content ervoor staat. Daarom brengt TikTok de ‘account check’-tool uit, hiermee zie je in één oogopslag je account-status en kun je je laatste 30 berichten controleren. 

Het is goed om te zien dat TikTok zich hard maakt voor een veilige omgeving en hoe ze ervoor zorgen dat creators en merken de nieuwe regels beter kunnen begrijpen via bijvoorbeeld de ‘account check’. Zo kunnen we allemaal bijdragen aan een veilig en vooral vermakelijk platform.

De nieuwe update zal vanaf volgende maand in werking zijn.

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie