Premium

Yacht verliest aanbesteding Rijk voor inhuur communicatie, Babbage grote winnaar

Na Europese aanbesteding kiest Dienst Publiek en Communicatie voor OnlyHuman, Partners in Communicatie, USG en Babbage Company.

Yacht is na een Europese aanbesteding zijn positie als leverancier van tijdelijke communicatiecapaciteit aan het Rijk kwijtgeraakt. Babbage Company is de grote winnaar in die zin dat het werd toegevoegd aan de selectie van vier  detacheringsbureaus, naast OnlyHuman, USG Marketing Communicatie & Sales en Partners in Communicatie. 

De vier  mogen de komende vier jaar interim-professionals en gedetacheerden plaatsen bij alle departementen en uitvoeringsorganisaties van de Rijksoverheid. Opdrachtgevers binnen deze aanbesteding zijn, naast de 12 Ministeries, de Belastingdienst, Rijkswaterstaat en verschillende inspecties en agentschappen. 

Advertentie
advertisement

Minicompetities

De Rijksoverheid zocht de vier detacheringsbureaus voor het leveren van tijdelijke communicatiecapaciteit omdat het huidige contract op 30 november 2018 afliep. Het doel van de aanbesteding was het sluiten van een raamovereenkomst tussen de Dienst Publiek en Communicatie van het ministerie van Algemene Zaken en vier bureaus voor het leveren van professionals op junior-, medior- en senior-niveau aan de Rijksoverheid. De nadere opdrachten worden verdeeld via minicompetities. 

Rijksbrede raamovereenkomsten

Het contractmanagement voor Inhuur communicatieprofessionals is ondergebracht bij het cluster Communicatiecapaciteit, onderdeel van Dienst Publiek en Communicatie. Daar worden ook andere rijksbrede raamovereenkomsten voor communicatiecapaciteit beheerd, zoals de externe Communicatiepool en Webredactie. Ook de interne Communicatiepool valt onder dit cluster. 

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie