Premium

Churandy Martina schittert in deze 'verboden' spot voor Calvé Pindakaas

Unilever kan commercial niet in Nederland gebruiken omdat de atleet een contract met een ander merk heeft.

Commercial Calvé Pindakaas met Churandy Martina
Screenshot uit de commercial

Unilever presenteerde deze week zijn nieuwe commercial voor Calvé Pindakaas, dit keer met een jonge Lieke Martens in de hoofdrol. De spot past in een lange traditie van Calvé met beroemde sporters in de hoofdrol: van Evert (van Benthem), Pietertje (van den Hoogenband) tot Robin (van Persie). Calvé houdt de pindakaascommercials exclusief, ze verschijnen eens in de vier jaar en hebben een lange looptijd.

Starten op het strand

Het is dan ook opvallend dat er nog een commercial blijkt te zijn gemaakt door het pindakaasmerk, dit keer met de goedlachse Churandy Martina in de hoofdrol. We zien hem als jongetje ploeteren op het strand met een zelfgemaakt startblok, te laat thuiskomen en op zijn donder krijgen van zijn moeder. De boterham met pindakaas maakt het allemaal goed.

De commercial is gemaakt voor de Antilliaanse markt en zal niet in Nederland te zien zijn. Unilever laat weten dat de commercial ‘helaas’ niet in Nederland kan worden uitgezonden omdat Martina een contract heeft met een andere fabrikant. Welke dat is laat Unilever in het midden, maar waarschijnlijk gaat het om Vrumona. Martina speelt ook de hoofdrol in commercials voor SiSi. 

De productie is van de distributeur van Calvé Pindakaas in de Antillen, te weten Sekkat Curacao, de creatie is van Buckle Up.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie