Hartstichting, KWF en Longfonds lanceren online petitie voor rookvrije omgeving voor kinderen

80% van de Nederlanders vindt dat plekken waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan rookvrij zouden moeten zijn.

De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longsfonds lanceren online handtekeningenactie rookvrij.nl. Iedereen kan via dit platform aangeven welke plekken in de buurt rookvrij zouden moeten worden. 

Uit onderzoek van Kantar Public, in opdracht van KWF Kankerbestrijding, blijkt dat 8 op de 10 Nederlanders van mening is dat op plekken waar kinderen sporten, spelen en naar school niet gerookt zou mogen worden.

‘Met rookvrij.nl kan iedereen met zijn of haar stem de sportvereniging in de wijk, speeltuin op de hoek of het buurtschooltje steunen bij het rookvrij worden', vertelt Floris Italianer, voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij.

‘Zo geven we iedereen de kans om zelf actie te ondernemen en zo de rookvrije generatie te realiseren. Door op rookvrij.nl aan te geven dat een sportveld, speelplek of school rookvrij moet worden geeft iemand een duidelijk signaal af. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid.’

Noise is verantwoordelijk voor het online platform en voor de campagne (tv, radio en online). Mediaxplain is het mediabureau en NewInfluence verzorgt de PR.  

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Wm
Achterlijke wereld
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie