Instruments for Change op ADE: verander de wereld met kracht van muziek

Sounds of Change, Deep House Amsterdam en MassiveMusic werken samen in project rond muziekonderwijs voor mensen in conflictgebieden.

Sounds of ChangeDeep House Amsterdam en MassiveMusic introduceren vandaag tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) ‘Instruments for Change’, een samenwerkingsproject waarbij muzikanten uit de hele wereld hun eigen geluid laten horen.

Vijf muzikanten maakten opnames van traditionele instrumenten uit hun thuisland. Dit sample pack kunnen dj’s, producers en muzikanten nu 
online kopen. De opbrengst van de downloads gaat naar Sounds of Change, een stichting die muziekonderwijs voor mensen in conflictgebieden mogelijk maakt.

Drie muzikanten komen uit Syrië. Nawras speelt ud (oed), een peervormig snaarinstrument met een korte hals, Modar Salama speelt daf en riq, twee Arabische percussie-instrumenten, en Shaza Manla speelt qanûn, een opvolger van de oude Egyptische harp. De andere muzikanten komen uit Senegal en Turkije: Mame N’Diack nam vocals op en Sinan Arat speelt ney, een aan het uiteinde aangeblazen fluit die geldt als één van de oudste muziekinstrumenten.

Advertentie
advertisement

Gemeenschappen versterken

De drie organisaties achter ‘Instruments for Change’ hebben de boodschap 'de wereld veranderen met de kracht van muziek'. Directeur Lucas Dols van Sounds of Change: 'Muziek verandert de wereld, omdat het mensen verandert. We zijn een kleine organisatie met grote ambities. Door mensen in conflictgebieden muziekonderwijs aan te bieden, willen we een inclusieve samenleving creëren en gemeenschappen versterken. Onze projecten moeten impact hebben en duurzaam zijn, en dat is alleen mogelijk met de juiste samenwerkingen.'

Creative strategist Marijn Roozemond, van MassiveMusic: 'Toen we in contact kwamen met de vijf muzikanten, nodigden we ze uit in onze opnamestudio. Elk instrument bracht een eindeloze reeks mogelijkheden met zich mee die erom vragen verkend te worden. Door hun instrumenten te bespelen en hun verhaal te delen, namen ze ons mee in hun cultuur en in hun innerlijke wereld.”

‘Instruments for Change’ wordt vanmiddag gepresenteerd in A’DAM&Co. in de A’DAM Toren. 


Credits
Concept en ontwikkeling: Sounds of Change, Deep House Amsterdam, MassiveMusic
Muzikale supervisie en opname: MassiveMusic
Sound design: Friso Hoekstra
VST-bouwer: Alessandro Mastroianni en Jaap Visser
Film: Aron van Blooijs
Muzikanten: Nawras, Modar Salama, Shaza Manla, Mame N'Diack, Sinan Arat

 

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie