KLM viert honderdjarig bestaan met merkfilm en cadeautje voor passagiers

Voor de film is samengewerkt met historici van het Heritage Centre van de luchtvaartmaatschappij.

KLM bestaat vandaag precies honderd jaar en dat viert de luchtvaartmaatschappij met een merkfilm, gemaakt door DDB Unlimited, en een cadeautje voor passagiers, namelijk het iconische huisje, maar dan gemaakt van oude stewardessenuniformen.

Video met originele uniforms en rekwisieten

Aan de hand van drie generaties vrouwen uit dezelfde familie laat KLM zien hoe het als luchtvaartmaatschappij door de jaren heen is veranderd. De eerste twee vrouwen, moeder en dochter, worden allebei stewardess bij KLM. De laatste vrouw, de kleindochter van de eerste generatie, wordt piloot bij dezelfde maatschappij.

De film heeft als startpunt 1919 en toont beelden van klassieke vliegtuigen die tot de KLM-vloot behoren. Verder is er gebruik gemaakt van originele uniforms en rekwisieten. Hiervoor heeft DDB Unlimited samengewerkt met historici van KLM’s Heritage Centre om alle aspecten zo goed mogelijk te kunnen nabootsen.

Boet Kreiken, Executive Vice President Customer Experience van KLM, stelt dat de honderdste verjaardag een goed moment is om stil te staan bij waar KLM voor staat. ‘Wij geloven in mensen samenbrengen, het zorgen voor onze passagiers en wij staan voor vooruitgang. Vooruitgang in luchtvaart, maar ook vooruitgang in bredere zin.’

Esther te Pas, Managing Director van DDB Unlimited: ‘Ons team heeft samengewerkt met regisseur Ismael ten Heuvel en de historici bij KLM om alles tot in de puntjes te onderzoeken. Hierdoor kloppen alle details met het verleden en is de film een accurate weerspiegeling geworden van de geschiedenis van KLM.’

(Tekst loopt door onder de video.)

De film voor KLM van DDB Unlimited

Grachtenpandje voor de passagiers

Wie jarig is, trakteert en dat doet KLM dan ook. Vandaag zullen duizenden passagiers een Amsterdams grachtenpandje met klokgevel ontvangen. Dit cadeautje is gemaakt van oude uniformen van KLM-stewardessen en de productie lag in handen van i-did, een platform dat mensen in de bijstand begeleid. I-did begeleidt deze mensen door middel van het maken van akoestische interieurproducten, tassen en accessoires van gerecycled vilt.

Het vilten huisje is onderdeel van de KLM100-collectie die verder bestaat uit schoudertassen, bagagelabels, sleutelhangers, laptophoezen en portefeuilles. Al deze producten zijn gemaakt van het gerecyclede KLM-vilt en worden geproduceerd door i-did. Mireille Geijsen van i-did, vertelt dat mensen met een langdurige bijstandsuitkering worden geholpen om weer een werkend leven op te bouwen.

‘Door middel van coaching en begeleiding op de werkvloer worden de talenten en interesses herontdekt. En met succes. Onder begeleiding van een uitstroomcoach vindt het grootste gedeelte van de i-did-mensen een nieuwe baan.’

Het cadeautje voor de passagiers.
Het cadeautje voor de passagiers, gemaakt door i-did.

Credits merkfilm KLM

Klant: KLM Royal Dutch Airlines
Bureau: DDB Unlimited
Productie: Pink Rabbit
Regisseur: Ismael ten Heuvel
Edit: MRTN
Postproductie: Storm Post Production
Muziek: MassiveMusic, Joep Beving
Geluid: Haaifaai

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie