Koning Toto en Appelsientje winnen de Reclamemuziek Awards 

Darre van Dijk (TBWA/Neboko) en Sir Notch nemen awards in ontvangst van Buma Cultuur en Adformatie.

In een volle concertzaal in de Tolhuistuin zijn tijdens Buma Music in Motion gisteravond de Reclamemuziek Awards uitgereikt. De prijs wordt georganiseerd door Adformatie in samenwerking met Buma Cultuur en maakt onderdeel uit van de Buma Awards 'Music in Media categories'..  

Voor de Reclamemuziek Awards worden prijzen toegekend in twee categorieën: originele composities en bestaande muziek (Best Sync). Uit ruim 150 inzendingen stelde een vakjury een shortlist samen van tien muziekstukken/commercials per categorie.

Vervolgens kon het publiek zijn stem uitbrengen op hun favoriete muziekstukken. In de drie weken waarin dat kon, werd dit ruim drieduizend keer gedaan. Door de ranking van de vakjury en de publieksstemmen te middelen, werden daarna de winnaars bepaald.   

Originele composities

In deze categorie ging de hoofdprijs naar Darre van Dijk, ook wel bekend als Darius Dante. De creatief directeur van TBWA\Neboko en componist was eerder succesvol als maker van de beste reclamemuziek van het jaar. Hij won de prijs al eens met ‘World of Blue’ voor WNF, uitgevoerd door Wyke van Weelden; en met de Maestro commercial voor McDonald’s waarbij een orkest elke beweging van een onwetende bezoeker met muziek begeleidde.

Met de soundtrack van Koning Toto flikt hij het opnieuw. Een door Van Dijk bedachte rap, uitgevoerd door voetballer/rapper Royston Drenthe, vormt de basis van deze bijzondere serie commercials. Muziek en sport vinden elkaar in deze campagne in een soepel een-tweetje en geven het merk Toto een nieuw geluid dat aanslaat bij jong èn oud.

De andere genomineerden in deze categorie waren Thomas Kalksma, die tekende voor de intro van de swingende commercial van Hennep Uitvaart (Suriname, reclamebureau Hesdy Lonwijk); enl Massive Music dat bij de kanshebbers hoorde dankzij de soundtrack onder de BMW-commercial ‘Gender Equality’reclamebureau Moon to Mars).

 

‘Best Sync’

In deze categorie is Appelsientje de grote winnaar dankzij het gebruik van de de zomerhit ‘Gimme that sunshine’ van producent Sir Notch - een van de aliassen van de Nederlandse singer-songwriter / producer Christon Kloosterboer. Hoewel op het eerste gehoor een vintage soul nummertje, gaat het om een compositie van Christon (oud-Idols winnaar Christon Kloosterboer) die ook de vocalen voor zijn rekening neemt.

Het nummer kwam terecht op een sampler en werd opgepikt door sync agent cris&jef Music, die het bij Etcetera liet horen toen ze daar op zoek waren naar een zonnige soundrack voor de commercial van Appelsientje. Het merk wil hiermee positieve emoties bij de doelgroep oproepen. Dat is bepaald gelukt want het nummer werd een echte zomerhit.

Vodafone volgt op de voet met een oude hit in een nieuw jasje: ‘You and me’ van Spargo. In een remix van Jazzi Bobbi, de dochter van Spargo-opricher en zanger Ellert Driessen, werd het nummer gebruikt als soundtrack voor een campagne van Vodafone. Een echt gouwe ouwe eindigde op derde plaats: ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld, dat de beelden van een Eneco-commercial extra sfeer gaf (Sync agent: Strengholt Music, reclamebureau Bonkers).

Zie hier voor een overzicht van de 20 kanshebbers waarop dit jaar kon worden gestemd en een playlist met de nummers uit de categorie 'Best Sync'.

De winnaars in de overige categorieën:

Buma Award Best Original Composition in Film
- Winnaar: producer Daniel Tuparia & componist Zbigniew Wolny voor Catacombe (New Amsterdam Film Company)
- Filmcomponist David Dramm voor My Foolish Heart (Pupkin Film)
- Filmcomponist Merlijn Snitker voor Bankier van het Verzet (NL Film & TV)

Buma Award Best Original Composition in Television Series
- Winnaar: componist Stavros Markonis voor Ik Weet Wie Je Bent (Column Film Music, KRO-NCRV Music Publishing)
- Componist Martijn Schimmer voor Mocro Maffia (RTL Productions)
- Merlijn Snitker voor De 12 van Oldenheim (EndemolShine)

Buma Award Best Original Composition in Documentary, Short Film, Telefilm and Animation
- Winnaar: componist Wouter van den Boogaard voor In de Zomer (Revolver Amsterdam, Feather Films)
- Componist Jesse Koolhaas voor Sanatorium (VPRO)
- Componist Roy Bemelmans voor Schapenheld (NEWTON film, seriousFILM)

Buma Award Best Sync (in Television, Trailers, Film, Online)
- Winnaar: SIDE-AND-CHAIN (componistenduo Marco Bakkenhoven en Marcoen Verrest) voor Pharsalus in de trailer van Netflix’ Extinction 
- Componist Jochem Weierink voor Jupiter, gesynct in trailer voor de film Bumblebee
- Producent San Holo voor The Future gesynct in Netflix-film Ibiza

Buma Award Best Radio and Television Imaging
- Winnaar: MassiveMusic voor UEFA Europa League
- Componisten Jarin Lourens, Joshua van de Spreng, Remco van Kesteren en Harold Kuiper voor NPO Zappelin Netstyling
- KH Music voor NPO 2 Netstyling

Buma Music in Motion New Talent Award
- Winnaar: componisten Gijs Knol & Rinkie Bartels voor Anne Frank Stichting
- SIDE-AND-CHAIN (componistenduo Marco Bakkenhoven en Marcoen Verrest) voor Pharsalus in de trailer van Netflix’ Extinction 
- Componist Stavros Markonis voor Ik Weet Wie Je Bent (Column Film Music, KRO-NCRV Music Publishing)

 

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Jeroen Weinans
Het is Cris&Jef. Cris zonder h. Dus niet Chris.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie