De terugkeer van de zegeltjes

Knippen en plakken wil de consument. Zelfs in de tijd van e-commerce bloeien de spaarprogramma's als nooit tevoren. En dat terwijl de meeste klantenbindingsacties helemaal niet blijken te werken.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In de jaren zestig leverden de volle spaarkaarten een leuk zakcentje op, tegenwoordig wordt er meestal in goederen uitgekeerd. Maar de populariteit van de spaarpunten en de vaste klantenkaarten is er niet minder om. Hoewel zelfs internetbedrijven ze toepassen, is het de vraag of deze beloningssystemen wel klantenbindend werken, meer omzet of grotere naamsbekendheid genereren. Volgens Nick Callaghan van THE Continuity Company in Neurenberg functioneert maar liefst tachtig procent van dergelijke klantenbinders helemaal niet. De oorzaak van dit falen is drieledig:
<> gebrek aan relevante communicatie,
<> geen aantrekkelijke aanbiedingen,
<> geen solide analyses van de doelgroep(en).

'Een klantenkaart is alleen maar een middel, het gaat om de kwaliteit van het systeem dat daarachter zit', aldus Limba. Ook Callaghan benadrukt dat de sleutel tot succes ligt in het aanspreken van de juiste doelgroep. 'Wij bieden de kaart aan slechts dertig procent van de klanten aan. We zijn er niet op uit om de koopjesjagers of de wisselkopers te belonen.'< SIZE=1>(media & marketing, april 2000)<#/FONT>

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie