Nieuwe hoofdredactie en uitgever HP/De Tijd

Edwin van Sas en Tom Kellerhuis vormen de nieuwe hoofdredactie van HP/De Tijd. Marianne Verhoeven wordt de nieuwe uitgever.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Sinds het vertrek van Boudewijn Geels en en Daan Dijksman was de positie van hoofdredacteur van HP/De Tijd vacant. Deze werd tijdelijk waargenomen door Edwin van Sas, hij was al verantwoordelijk voor de website. Hij gaat nu samen met Kellerhuis de opinietitel leiden.

De tweekoppige hoofdredactie krijgt elk een eigen primaat. Dat van Tom Kellerhuis is het magazine, dat van Edwin van Sas is de website en zijn de digitale edities.

Kellerhuis werkte in het verleden als hoofdredacteur van het eerste campusblad voor universitaire studenten SUM om daarna als redacteur in dienst te treden bij HP/De Tijd. Hij verliet het blad enkele jaren geleden als Chef Cultuur.

Van Sas werkte al bij HP/De Tijd toen hij op 1 januari 2013 de verantwoordelijkheid kreeg voor de website. De laatste maanden nam hij ook taken voor het magazine waar.

Hans van Brussel, sinds 1 januari 2012 gedelegeerd uitgever en in die functie verantwoordelijk voor de reorganisatie en herpositionering van HP/De Tijd, draagt zijn functie als uitgever HP/De Tijd over aan Marianne Verhoeven, de nieuwe uitgever. De overdracht van taken is naar verwachting op 31 maart. Verhoeven was in de jaren ’90 al uitgever van HP/De Tijd en vervulde daarna een aantal functies buiten de uitgeefwereld. Zo was zij onder meer Manager Marketing, Communicatie en Publishing bij het KNMP, directeur van het Prinses Beatrixfonds en Hoofd
Communicatie van de Hartstichting.

Hans van Brussel zegt dit het juiste moment te vinden om afscheid te nemen als uitgever. Op verzoek van directeur Jacques de Leeuw zal hij beschikbaar blijven als adviseur.

Vorige maand dat HP/De Tijd misschien wel break-even zou kunnen draaien in 2014.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie