Deze student helpt dyslectische kinderen met een digitaal spelletje

Elke maand zet Adformatie een talent onder de 30 jaar in de spotlights. Dit keer: Desi Bootsman (23), winnaar SpinAwards Young Talent.

Tweemaal is scheepsrecht voor HvA-student Desi Bootsman. Vorig jaar kwam ze bij de SpinAwards niet verder dan de voorronde, maar ze gaf niet op. Haar doorzettingsvermogen werd dit jaar dan ook ruimschoots beloond: ze won een gouden SpinAward-ring met een persoonlijk project.

 

Digitaal draakje

Het spelletje Mazehunter vergemakkelijkt het aanleren van nieuwe dingen, waaronder taal. Daar hebben dyslectische kinderen baat bij. ‘Zelf ben ik ook dyslectisch’, vertelt Bootsman. ‘Ik heb daarvoor veel training gehad op de basisschool. Ik moest bijvoorbeeld met twee handen tegelijk op een schoolbord schrijven om mijn hersenhelften beter te laten samenwerken.’

Deze techniek verbeterde haar taalgevoel en wordt door Bootsman toegepast in haar spel. Kinderen met dyslexie hebben moeite met lezen en schrijven. Ook blijft hun motoriek ten opzichte van hun leeftijdsgenoten achter. Met een bordspel en een augmented reality app traint Mazehunter beide. De speler moet met houten zeshoeken een pad zien te bouwen. De weg verschijnt ook op het scherm, inclusief digitaal draakje, waardoor je letters kunt verzamelen om zo woorden te maken. 

Mazehunter

Twee ton

Normaal gesproken gaan studenten in groepen de SpinAwards-uitdaging aan, maar Bootsman klaarde de klus in haar eentje. Vaderlief hielp alleen met het timmeren van het bordspel en haar broer met de app. Bootsman heeft een werkend prototype, maar nu is ze bij de lastigste fase aangekomen: Mazehunter op de markt brengen.

‘Experts zeggen dat de AR-app ongeveer twee ton gaat kosten. Dat heb ik niet op de bank staan, dus ik ga op zoek naar investeerders.’ Best een klus voor een fulltime student die ook nog tentamens, een scriptie en stage op de agenda heeft staan. Maar Bootsman weet van aanpakken en dankzij de SpinAwards heeft ze een waardevol netwerk opgebouwd.

Uitvaartverzekeraar

Ze wil Mazehunter het liefst in samenwerking met een partij lanceren. ‘Een SpinAward-jurylid dat bij Dela werkt, toonde ook interesse. Dat had ik niet verwacht van een uitvaartverzekeraar. Maar wat blijkt: Dela is geïnteresseerd in spelletjes voor grootouders en hun kleinkinderen.’

Zodra ze haar diploma op zak heeft, wil ze zich volledig op Mazehunter storten. ‘Je kan het spel en de doelgroep zoveel breder trekken. Iedereen zit tegenwoordig vastgeplakt aan zijn smartphone. Met Mazehunter wil ik alle kinderen stimuleren om vaker fysieke spelletjes te doen. En voor iedereen, niet alleen voor spelers met dyslexie, is het mooi meegenomen dat ze hun fijne motoriek trainen.’

Mazehunter

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie