Taco Zimmerman nieuwe algemeen directeur AvroTros

Hij volgt Eric van Stade op die na tien jaar de omroep verlaat.

Taco Zimmerman wordt per 1 maart de nieuwe directeur van AvroTros. De komende jaren moet hij verder invulling geven aan de strategie van de omroep met als doel 'de publieke waarde nog verder te vergroten'. Samen met Bart Barnas (mediadirecteur) en Niels van ‘t Hooft (zakelijk directeur) vormt hij vanaf maart de directie van de omroep. Zimmerman volgt Eric van Stade op die in oktober zijn vertrek aankondigde.

Zimmerman: 'In het huidige tijdsgewricht zie ik het als een kans voor AvroTros om Nederland nog verder te verrijken en te verbinden. Ik geloof in de kracht en de absolute noodzaak van een sterke publieke omroep en vind het een eer om deze organisatie de toekomst in te leiden.'

Zimmerman (1969) was tot directeur van productiebedrijf Tuvalu Media Group (Maestro, Het Verhaal van Nederland en Kamp Van Koningsbrugge) dat hij mede oprichtte. De laatste jaren trad hij aan als lid van de raad van toezicht van onder andere het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en is hij bestuursvoorzitter van Stichting Prinsengrachtconcert. Ook is hij vanaf 2012 medeoprichter, bestuurslid en gastdocent van de TV Academy.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie