Taxicentrale TCA lanceert taxi app

Taxi Centrale Amsterdam (TCA) lanceert vandaag haar eigen applicatie voor zowel iPhone, iPad als Android. De grootste taxicentrale van het land maakt het mogelijk direct een taxi te bestellen zonder telefonisch contact.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De applicatie is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store en de Android Market .

Met de gratis applicatie van TCA kan iedereen eenvoudig een taxi bestellen, reserveren of vooraf prijsinformatie opvragen. Hierdoor is telefonisch contact met de taxicentrale niet meer nodig. Middels de applicatie kan via een druk op de knop een taxi worden besteld. Op basis van automatische locatiebepaling (GPS) wordt de dichtstbijzijnde beschikbare taxi op de hoogte gesteld. De klant kan vervolgens de taxi via GPS volgen, waarbij de verwachte aankomsttijd realtime wordt weergegeven. Zo hoeft een klant van TCA nooit meer onnodig te wachten.

Een belangrijke functie binnen de applicatie is het beoordelingssysteem. Hiermee kan een klant na afloop van de rit een beoordeling geven en een reactie achterlaten. TCA: ”De taxibranche kampt helaas met een niet al te best imago. Bij TCA ligt onze focus juist op het bewaken van de kwaliteit en de applicatie draagt daar hopelijk positief aan bij.” TCA hoopt dat door het beoordelingssysteem een transparant beeld ontstaat over haar de service.

Taxi bestellen in heel Europa
Maar de applicatie biedt meer mogelijkheden. Omdat deze applicatie is gemaakt in samenwerking met tientallen taxibedrijven in Europa, kan de applicatie automatisch overschakelen op een taxibedrijf elders in Europa. Hierdoor biedt de applicatie niet alleen de 1.250 taxi’s van TCA in Amsterdam, maar ook ruim 40.000 taxi’s over heel Europa. Deelnemende steden zijn onder andere Berlijn, Antwerpen, Wenen, Brussel, Kopenhagen, Zurich, Praag, Frankfurt en Lyon.

De link naar de app store is:

De link naar de android market is:

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie