Tijmen Bos vertrekt bij Talpa Radio

Hij was als commercieel directeur van Talpa Radio verantwoordelijk voor de commerciële koers van de radiozenders 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica.

Bos vertrekt per 2 april. Een officiële reden wordt niet gegeven. Wel is duidelijk dat Talpa aan een nieuwe salesorganisatie bouwt voor het hele concern: Talpa Media Solutions.

Salesorganisatie OMS ging daar in op en er werd een senior managementteam gecreëerd onder leiding van Peter de Mönnink, dat verder bestaat uit Joris van der Pol (OMS), Dave Kroon (SBS), Eleonora Janssen (SBS), Dorine van Mullem (SBS) en Allard Korenhof (SBS). Ook Tijmen Bos kwam in dat team dat werkt vanuit het voormalige SBS-gebouw aan het Rietlandpark in Amsterdam.

Integratie
Menno Koningsberger, algemeen directeur Talpa Radio: ‘Sinds de aankondiging van de integratie van de zenders van de Sky Radio Group en 538Groep in januari 2016 heb ik intensief met Tijmen samengewerkt.

Als directielid heeft Tijmen een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het huidige Talpa Radio, waarbij hij zich specifiek beziggehouden heeft met het commerciële aspect. De afgelopen maanden heeft hij geholpen om Talpa Radio voor te bereiden op de volgende fase; de overgang van alle commerciële afdelingen van Talpa Network in Talpa Media Solutions. Hiermee is een solide basis gelegd voor de verdere toekomst van ons bedrijf en daar ben ik Tijmen dankbaar om.’

Tijmen Bos zegt zelf: ‘In 2015 werd ik gevraagd om als CEO de Sky Radio Group te leiden en klaar te maken voor de volgende fase: de integratie met Radio 538 en Radio 10, de transitie van een radiobedrijf naar een meer technologie en data gedreven muziekentertainment bedrijf én de commerciële aanpak van de radiostations samen met OMS. Het was een groot avontuur en heel leerzaam bovendien.'

Bos dankt zijn collega's en gaat de komende tijd een reis maken langs 'de internationale media en technologie hotspots ter inspiratie van mijn volgende stap'. 

Bos was eerder onder meer CEO van de Sky Radio Group en commercieel directeur bij FD Mediagroep.
 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie