Aafke Huininga nieuwe directrice Burson-Marsteller

De Nederlandse vestiging van Burson-Marsteller, het bureau van de ‘golden standard’, heeft een nieuwe directeur. Of directrice, dat was vorige week nog even onduidelijk. Een telefoontje naar het communicatiebureau leverde toen niets op; degene die er de woordvoering over zou doen, moest een vergadering in. ‘Morgen wordt u teruggebeld.’ Tevergeefs gewacht. Daarna kreeg het een verrassende wending.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Maandag een nieuwe poging gedaan. De telefoniste neemt op, hoort de vraag, maar meldt na beraadslaging dat mevrouw Huininga nu in het vliegtuig zit en geen antwoord kan geven.
- ‘Ah, het is mevrouw Huininga geworden...’
- ‘Eh, nou, ja, ik …momentje hoor.’
Direct Ingrid de Caluwé aan de lijn, manager bij het Burson-Marsteller Nederland, en gespecialiseerd in crisiscommunicatie. Die weet hoe je met journalisten omgaat: ‘Het is Aafke Huininga geworden, maar zij is onderweg naar Parijs, dus kunnen we er nu nog niets over zeggen. De officiële aankondiging doen we later in een persbericht, eind deze week of begin volgende week. Zij zal er zelf mee naar buiten komen, dan kan ze gelijk de vragen van de media beantwoorden. Dus daar moet je even op wachten, anders gaan er verschillende verhalen rondzingen. Dat lijkt ons niet zo verstandig.’

Oké, dan wachten we het persbericht even af voordat we melden dat Aafke Huininga de nieuwe directrice is van Burson-Marsteller Nederland. De nieuwe voorvrouw stapte in 1990 over van het Nederlands Bureau voor Toerisme naar Burson-Marsteller, de vestiging in Den Haag destijds. Tot voor kort gaf ze leiding aan de Brusselse tak van BM, daarvoor aan de Poolse. Je kunt haar, of in ieder geval een jaartje geleden nog, inhuren als speaker over communicatie tijdens crises, haar specialisatie. Ze was al ad interim-directrice van de Burson-Marsteller Nederland na het vertrek van Mirko Creyghton, ruim een maand geleden, naar CSM.

Eind deze week of begin volgende week maakt Huininga officieel haar nieuwe baan bekend. Tot die tijd rest er niets anders dan heel geduldig af te wachten.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie