#MonitoringMonday: van Tui's Loden Leeuw tot #tegendebakker

Wat gebeurde er vorige week op sociale media?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vorige week begon , behaalde Nederland de finale van het , werd de Miss Universe titel per ongeluk aan de verkeerde persoon uitgereikt en ging in première. Dit was allemaal trending, maar er waren ook andere opvallende trends:

Een initiatief van @: deel met dingen die freelancers horen, maar die je nooit tegen de bakker zou zeggen. Voorbeeld: “” of “” Mede omdat er op Twitter veel eenpitters actief zijn, werd de hashtag op één dag 17.000 keer getwitterd. en waren de meest gedeelde tweets.


()

TUI kreeg vorige week de Loden Leeuw voor . En dan word je even negatief besproken op sociale media. TUI wist echter al binnen een dag het sentiment te keren met een prachtige reactie op de ‘gewonnen’ Loden Leeuw. Ze moeten deze actie hebben voorbereid. Ik vind het erg sterk dat je als merk niet met knikkende knieën zit te wachten op de uitslag, maar juist nadenkt hoe je het 180 graden kunt draaien.

Gisteren ontvingen wij van consumentenprogramma Radar de Loden Leeuw 2015. De prijs voor de &;meest irritante reclame&; van het afgelopen jaar. Het is natuurlijk nooit onze bedoeling geweest om mensen te irriteren. Wij willen juist inspireren om op vakantie te gaan en zo weer helemaal tot jezelf te komen.Misschien is de Loden Leeuw zelf ook wel heel erg aan vakantie toe... en wordt hij na een vakantie met TUI ooit nog eens de Gouden Loeki die hij diep van binnen eigenlijk is... ;)

Posted by on dinsdag 15 december 2015

&

Van Dale maakte vorig jaar de woorden van het jaar bekend. In Nederland is het sjoemelsoftware, in België kraamkost. Opvallend, deze woorden werden online veel minder besproken dan andere kanshebbers.

Succes was er, tot slot, ook voor WNF: de televisieshow werd een hit. Op de avond zelf werden en ook . WNF combineerde de tv-show door online veel kabaal ( - ) te maken en hielden er zo een sterke multimediale strategie op na.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie