Plasterk legt omroepsalarissen aan banden

Op een handvol unieke talenten na, mag in de toekomst niemand bij de hele Publieke Omroep meer verdienen dan de zogenoemde Balkenende-norm.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat staat volgens ingewijden in een brief die vrijdag naar de Tweede Kamer gaat. Onkostenvergoedingen en werkgeversbijdragen voor het pensioen mogen er nog bij, maar dan is het mooi geweest, vindt de bewindsman. Ontslagvergoedingen mogen ook niet hoger zijn dan een jaarsalaris. De grenzen gelden alleen voor nieuwkomers.

De Publieke Omroep wilde de salarissen zelf op maximaal 240.000 euro houden. Van Plasterk mogen een stuk of vijf mensen in de hele publieke omroep straks meer verdienen dan de Balkenende-norm, die 181.000 euro bedraagt. Het moet hier gaan om unieke talenten, die door de Raad van Bestuur worden aangewezen. Het moeten mensen zijn die een omroep dragen en die bij de commerciëlen fors meer zouden kunnen verdienen.

Bron: ANP

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie