Tracks & Sync of The Month

In samenwerking met Universal Music Group deelt Amp.Amsterdam iedere maand een selectie van muziek die recent is uitgekomen.

Aan het begin van iedere maand werpen wij een (terug)blik op een aantal sync-friendly songs die de maand ervoor verschenen dan wel gesynct zijn. Sit back, relax & luister (of kijk) naar onze Tracks of the Month!

Volkswagen - 'Those Guys'

Song: It’s A Lovely Day Today
Artist: Doris Day
Startdatum: 11 mei ‘22

Muziek voegt niet alleen een extra dimensie toe aan je campagne, maar ook emotie. Waar sommige merken bekend staan om de tearjerkers - vooral rondom de kerstperiode - speelt in het geval van Volkswagen humor juist een grote rol. In ‘Those Guys’ volgen we een man die een heerlijke dag heeft en zich totaal niet bewust is van het ongemak dat hij anderen oplevert. Aangezien er niet gesproken wordt in de commercial, valt of staat de campagne met de onderbouwende songkeuze, waarbij ‘It’s A Lovely Day Today’ de perfecte match is om de ironie van de situatie(s) te belichten. 

Fun fact: het lied is oorspronkelijk door legendarische Universal Music Publishing Group componist/tekstschrijver Irving Berlin geschreven voor de satirische, politiek beladen musical ‘Call Me Madam’

Harry Styles - Music For A Sushi Restaurant

Ex-One Direction lid Harry Styles is wel bekend met de reclamewereld, zowel als artiest als acteur, en is daarbij niet meer weg te denken als terugkerende sync in hitseries zoals Love Island of Keeping Up With The Kardashians. Afgelopen maand verscheen zijn lang geanticipeerde derde solo album, waarvan ‘Music For A Sushi Restaurant’ de aanstekelijke openingstrack is. Dankzij de toevoeging van het opzwepende blazersensemble is deze feel good song geschikt voor elke campagne waarmee je de kijker/luisteraar (even) zijn of haar zorgen wil doen vergeten. En je kunt ‘m natuurlijk ook afspelen in een sushi restaurant.

Kernwoorden: sfeermuziek, retro, feel good

Kendrick Lamar - N95

Een ander langverwacht album dat in mei verscheen, is ‘Mr. Morale & The Big Steppers’, het vijfde studioalbum van rapper Kendrick Lamar. ‘N95’ is de tweede track op het cultureel onderlegde album en werd door critici vergeleken met de zinderende raps van Lamar’s vorige album: ‘D.A.M.N.’ De rapper is geen vreemde in de wereld van sync. Zo was zijn muziek eerder gefeatured in progressieve en inspirerende commercials voor merken als Beats By Dre, Reebok, Nike en Apple Music. Daarnaast is hij veel te horen in films en series - voor de blockbuster ‘Black Panther’ heeft hij zelfs de hele soundtrack verzorgd, waarvoor hij zowel een GRAMMY als een Oscarnominatie kreeg.

Kernwoorden: stoer, futuristisch, sportief

Diana Ross, Tame Impala - Turn Up The Sunshine

De commercials waar Tame Impala in te horen is zijn niet op twee handen te tellen. Merken als Renault, Audi, Ford, BlackBerry, Apple, YouTube Music - en nog veel meer - zijn allemaal gezwicht voor de hypnotiserende sound van Kevin Parker, de man achter de muziek. De op de jaren ‘70 geïnspireerde ‘Turn Up The Sunshine’ is zelfs speciaal geschreven voor op beeld: deze uitvoering van Diana Ross & Tame Impala zal te horen zijn in de aankomende Minions film.

Kernwoorden: disco, 70s, soundtrack

 

Danger Mouse, Black Thought - No Gold Teeth

Amerikaanse producer Danger Mouse, onder meer bekend als de helft van Gnarls Barkley en Broken Bells, heeft samen met rapper Black Thought een samenwerking aangekondigd in de vorm van een album. ‘Cheat Codes’ verschijnt pas op 12 augustus, maar de eerste single is al te beluisteren. ‘No Gold Teeth’ is gebouwd rondom een funky blues sample uit Howard Tate’s song ‘Stop’ (1967). Zowel met Gnarls Barkley als Broken Bells is Danger Mouse in de loop der jaren veelvuldig te horen in verschillende series, films en commercials - maar ook als solo artiest is hij niet weg te denken uit de sync wereld. Deze track lijkt nog niet gebruikt te zijn - get it while it’s hot!

Kernwoorden: blues, funk, old school

 

Iedere week een selectie van 6 nieuwe tracks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Amp.Amsterdam Tracks Of The Week mailing. Op zoek naar muziek voor je commercial of film? Neem dan eens een kijkje in UMPG Songs, de database van Universal Music Group.

Over Amp.Amsterdam

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →