Tracks & Sync Of The Month met Florence + The Machine, Bebe Rexha, Dolly Parton en Labrinth

In samenwerking met Universal Music Group deelt Amp.Amsterdam maandelijks een nieuwe selectie van muziek die recent is uitgekomen.

Aan het begin van iedere maand werpen wij een (terug)blik op een aantal sync-friendly songs die de maand ervoor verschenen dan wel gesynct zijn. Sit back, relax & luister (of kijk) naar onze Tracks of the Month!

AXE - G.O.A.T Mall

Song: Drip Too Hard
Artiest: Lil Baby, Gunna
Schrijvers: Dominique Jones, Sergio Kitchens, Chandler Durham
Startdatum: 13 maart 2023

Soms kan muziek merken helpen om een bepaalde doelgroep te bereiken. Het ultieme doel van Axe is om de favoriete geur voor Gen-Z mannen te worden. Om hen te bereiken, werkten ze samen met rapper Lil Baby en creëerden ze een unieke campagne met elementen van gaming, anime en moderne kunst. Axe moedigt mensen aan om hun innerlijke G.O.A.T. (greatest of all time) te vinden door hun producten te gebruiken. Lil Baby en Gunna’s 2018 hit 'Drip Too Hard' straalt datzelfde zelfvertrouwen uit. 

Florence + The Machine - Mermaids

Als er een band is die door middel van muziek iedere willekeurige filmscène kan verheffen van goed tot fantastisch, dan is het Florence + The Machine wel. En wij zijn niet de enigen die dit vinden. Music supervisor Alexandra Patsavas heeft de muziek van de indie rockband gebruikt in een aantal iconische tv-series en films, waaronder Gossip Girl, Vampire Diaries, Grey’s Anatomy en de Twilight saga. 

Florence + The Machine hebben afgelopen maand hun nieuwe single ‘Mermaids’ uitgebracht. Een track met een sinister thema dat in contrast staat met Florence Welch’s engelachtige stem. De tekst verwijst naar het sprookje ‘De Kleine Zeemeermin’ van Hans Christian Andersen, dat binnenkort als live-action adaptatie in de bioscoop verschijnt. Perfecte timing voor een track met die titel dus!

Kernwoorden: onheilspellend, melancholisch, filmisch

Bebe Rexha, Dolly Parton - Seasons

Bebe Rexha begon haar carrière als songwriter en (co-)schreef enkele zeer succesvolle nummers voor anderen, waaronder Eminem en Rihanna’s ‘The Monster’ en Iggy Azalea’s ‘Team’. Sindsdien heeft ze zelf meerdere hits gehad als uitvoerend artiest en was ze te horen (en zien!) in enkele grote commercials, waaronder een Lay’s campagne en deze Walgreens TV spot.

Een samenwerking met Dolly Parton is een droom die uitkomt voor de Amerikaanse singer-songwriter. Eerder probeerde ze met Dolly samen te werken aan een ander nummer, maar kreeg ze een handgeschreven briefje terug van Dolly dat ze liever niet over de “hemel en hel” zingt. Uiteindelijk schreef Bebe het perfecte nummer voor hen om tóch samen te zingen: ‘Seasons’. Een lied over tijd, veranderen en ouder worden. 

Kernwoorden: nostalgisch, country, gitaar

Labrinth - Never Felt So Alone

Als je fan bent van de HBO-show Euphoria, dan herken je dit nummer waarschijnlijk wel uit het tweede seizoen. Labrinth is de enige componist voor de tv-show en heeft daardoor veel positieve aandacht gekregen de afgelopen tijd. In april bracht hij zijn nieuwste album ‘Ends & Begins’ uit, met daarop het nummer ‘Never Felt So Alone’ - deze keer met additionele vocalen van zangeres Billie Eilish. Billie’s broer Finneas, waarmee zij altijd samenwerkt voor haar eigen muziek, heeft het nummer mede geproduceerd.

Naast dat we Labrinth’s muziek in Euphoria terug kunnen horen, wordt het ook vaak gesynct in reclames. Zo was ‘Something’s Got To Give’ in een Apple reclame te horen en ‘Don’t Fence Me In’ in een MINI commercial.

Kernwoorden: dramatisch, elektronisch, donker

Rita Ora, Fatboy slim - Praising You

Nog een track die je waarschijnlijk herkent; Rita Ora’s nieuwe single is een bewerkte versie van Fatboy Slim’s 1999 hit ‘Praise You’, waarvoor eerder weer Camille Yarbrough’s 1975 lied ‘Take Yo’ Praise’ gesampled werd. Fun fact: er is ook een gitaar sample van Disney’s ‘It’s A Small World’ in te horen.

‘Praise You’ zou je inmiddels min of meer een sync-veteraan kunnen noemen. Het nummer is te horen geweest in een Grubhub reclame, een Mercedes-Benz reclame, een Mitsubishi reclame en vele andere films en series. Een paar jaar geleden heeft zangeres Hannah Grace haar eigen versie opgenomen, speciaal voor een Lloyds Bank campagne. Ondanks dat deze versie specifiek voor dat merk was gemaakt, werd het hierna alsnog in vele series, een Advil reclame en in een Guiness TV Spot ingezet - om maar een paar voorbeelden te noemen. Met deze geschiedenis, en met Rita Ora’s eigen ervaring met reclames, is het slechts een kwestie van tijd voordat haar uitvoering te horen is in reclames, films en tv-series. 

Kernwoorden: feel-good, pop, catchy

Iedere week een selectie van 6 nieuwe tracks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Amp.Amsterdam Tracks Of The Week mailing. Op zoek naar muziek voor je commercial of film? Neem dan eens een kijkje in UMPG Songs, de database van Universal Music Group.

OverOns

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →