Tracks & Sync Of The Month met Jon Batiste, Burna Boy, Portugal. The Man, and CIL

In samenwerking met Universal Music Group deelt Amp.Amsterdam maandelijks een nieuwe selectie van muziek die recent is uitgekomen.

Aan het begin van iedere maand werpen wij een (terug)blik op een aantal sync-friendly songs die de maand ervoor verschenen dan wel gesynct zijn. Sit back, relax & luister (of kijk) naar onze Tracks of the Month!

Greenpeace - Don't Stop

Song: Don't Stop
Artiest: Future Utopia X Avelino X Tomorrow’s Warriors
Schrijvers: Christine McVie
Startdatum: 16 juni 2023

Deze film werd tijdens het Glastonbury Festival op schermen afgespeeld om een nieuwe generatie van klimaatactivisten te activeren. De soundtrack van de film is een hernieuwde versie van het iconische Fleetwood-Mac nummer ‘Don’t Stop’. Zangeres en pianist Christine McVie schreef het nummer in 1977 en gaf Greenpeace de rechten om het nummer te gebruiken voordat zij eind 2022 overleed. De nieuwe versie is geproduceerd door Fraser T Smith, gezongen door het House Gospel Choir en rapper Avelino. 

 

Jon Batiste - Calling Your Name

Met zo’n muzikale familie kon het bijna niet anders dan dat Jon Batiste muzikant zou worden. De Batiste familie, een muzikale dynastie uit New Orleans, bestaat uit meer dan 25 muzikanten, waaronder Lionel Batiste van de Treme Brass Brand en Milton Batiste van de Olympia Brass Band. De jazzy invloeden uit Louisiana zijn dan ook duidelijk terug te horen in Jons muziek.

Op TV is Jon Batiste al vaak te horen of te zien geweest. Zo is zijn muziek gebruikt in een Ralph Lauren reclame en een Coca-Cola reclame, is hij bandleider en Creative Director bij The Late Show met Stephen Colbert, en had hij een onmisbare rol in de Disney/Pixar film “Soul”. Jon was verantwoordelijk voor de muziek die het verhaal tot leven bracht. Batiste was een inspiratiebron voor de animators van Pixar, die vervolgens het hoofdpersonage dezelfde lange vingers en karakteristieke voorovergebogen stijl hebben gegeven.

Afgelopen maand bracht Batiste zijn nieuwste single ‘Calling Your Name’ uit - de eerste single van zijn aankomende album. 

Kernwoorden: pop, catchy, feel-good

Burna Boy - Sittin' On Top Of The World

Deze Nigeriaanse muzikant is sinds zijn debuutalbum in 2013 alleen maar populairder geworden. Samenwerkingen met o.a. Drake, Beyoncé, Ed Sheeran en Stormy hebben bijgedragen aan honderden miljoenen streams op hits zoals ‘Last Last’ en ‘On The Low’, waardoor het eerder niche genre Afrobeats inmiddels het grote publiek heeft bereikt.

Ook in de reclamewereld is Burna Boy’s muziek inmiddels een populaire keuze. Zo was hij bijvoorbeeld al te horen in een Pepsi reclame, een Ray Ban reclame en een Star Lager Beer reclame. Misschien herken je deze nog wel: zijn nieuwste single ‘Sittin’ On Top Of The World’ gebruikt een sample van ‘Top Of The World’ van Brandy uit 1998. 

Kernwoorden: Afrobeats, optimistic, dansbaar

Portugal. The Man - Grim Generation

De meeste mensen kennen deze Amerikaanse indierockband waarschijnlijk dankzij hun doorbraaknummer ‘Feel It Still’ uit 2017. Het nummer gebruikt een sample van ‘Please Mr. Postman’ van The Marvelettes uit 1961. Met sync is Portugal. The Man overigens ook bekend: de hitsong ‘Feel It Still’ was te horen in verschillende reclames, van o.a. Hyundai, Vitaminwater en Apple.  Ook in de series Riverdale, Shameless en Grey’s Anatomy kwam het nummer voorbij. 

Hun nieuwe album ‘Chris Black Changed My Life’ is een eerbetoon aan hun vriend Chris Black, die in 2019 plotseling overleed. De tweede single van het album ‘Grim Generation’ heeft overigens al een commercieel haakje in de intro: ‘One, two, three’ is een versnelde versie van “Mr. Owl” uit de 1970 Tootsie Pop reclame.

Kernwoorden: pop-rock, groovy, opzwepend

 

CIL - Leave

Afgelopen oktober bracht CIL haar debuutsingle ‘One More Shot’ uit. Het nummer ging viral op TikTok en heeft inmiddels meer dan 25 miljoen streams op Spotify. Dit succes, in combinatie met haar soulvolle, krachtige stem, resulteerde in een platencontract. 

Ze is nog maar 20 jaar oud, heeft de afgelopen maand haar eerste EP ‘Tears Dry On Their Own’ uitgebracht, en stond zelfs een paar avonden in het voorprogramma van Stevie Nicks’ arena tour. Een artiest om in de gaten te houden dus!

Kernwoorden: soulful, breakup, R&B

Iedere week een selectie van 6 nieuwe tracks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Amp.Amsterdam Tracks Of The Week mailing. Op zoek naar muziek voor je commercial of film? Neem dan eens een kijkje in UMPG Songs, de database van Universal Music Group

overons

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →