Tracks & Sync Of The Month met Disclosure, Zayn, Holly Humberstone en De Jeugd van Tegenwoordig

In samenwerking met Universal Music Group deelt Amp.Amsterdam maandelijks een nieuwe selectie van muziek die recent is uitgekomen.

Aan het begin van iedere maand werpen wij een (terug)blik op een aantal sync-friendly songs die de maand ervoor verschenen dan wel gesynct zijn. Sit back, relax & luister (of kijk) naar onze Tracks of the Month!

What The Football | Nike Football

Song: 'Who's That Girl'
Artiest: Eve
Schrijver: Eve Jeffers
Startdatum: 17 juli 2023

Met het nummer ‘Who’s That Girl’ van Eve uit 2001 viert Nike vrouwelijke voetbalsters van nu en vroeger in hun nieuwe reclame voor de Women’s Football World Cup. De reclame neemt ons mee terug naar het iconische moment in 1999 toen Brandy Chastain een beslissende strafschop scoorde, waarmee ze de Verenigde Staten tot wereldkampioen kroonde. We zien een vader en dochter die op het puntje van hun stoel zitten te kijken naar de wedstrijd. Vol enthousiasme juicht de vader, maar struikelt daardoor en wordt op magische wijze vervoerd naar het jaar 2023. Daar spreekt hij zijn volwassen dochter, die hem met trots bijpraat over alle belangrijke momenten in het vrouwenvoetbal.

 

Disclosure - ‘Higher Than Ever Before’

Dit Engelse elektronische muziek duo bracht afgelopen maand hun nieuwe album ‘Alchemy’ uit. De twee broers Guy en Howard Lawrence kondigden het album 48 uur voordat het uitkwam aan en organiseerden een gratis release feest in London.

Met hits waaronder ‘Latch’ en ‘You + Me’ brachten de broers dance muziek naar nieuwe hoogten. Lacoste koos voor de populaire track ‘You + Me’ voor hun TVC in 2017 en won hier meerdere prijzen mee. Ook EA Sports is fan van de twee broers en heeft hun muziek meerdere jaren gekozen voor de welbekende FIFA Soundtrack, met als meest recente toevoeging de track ‘Confess To Me’ in 2020.

Kernwoorden: drum and bass, UK garage, up tempo 

ZAYN - 'Love Like This'

Na twee jaar niks uitgebracht te hebben, keerde de voormalige One Direction zanger ZAYN afgelopen maand terug met zijn single ‘Love Like This’. Een up-tempo, feel good nummer met een UK garage/pop sound. 

ZAYN’s talent is niet onopgemerkt gebleven in de wereld van sync. Zijn track ‘BoRdErZ’ is te horen in de film ‘Bad Moms’, zijn samenwerking met Taylor Swift ‘I Don’t Wanna Live Forever’ kwam voor op de soundtrack van de film ‘Fifty Shades Of Darker’, en hij heeft de titelsong van de Disneyfilm ‘Aladdin’ verzorgd.

Kernwoorden: UK garage, feel good, up tempo

 

Holly Humberstone & d4vd - ‘Superbloodmoon’

Deze twee up-and-coming artiesten brachten afgelopen maand hun nieuwe track ‘Superbloodmoon’ uit. Een nummer over twee mensen aan verschillende kanten van de wereld die hetzelfde meemaken. ‘Superbloodmoon’ zal deel uitmaken van Holly’s aankomende debuutalbum: ‘Paint My Room Black’, dat in oktober uitkomt. 

Na Holly’s doorbraak single ‘Falling Asleep At The Wheel’ uit 2020, ging ze op tour met grote namen waaronder Olivia Rodrigo en girl in red. Sindsdien is haar carrière in een stroomversnelling geraakt. Zo won ze bij de BRIT Awards de Rising Star prijs in 2022, heeft ze samengewerkt met het merk Vans, en is de miljoenen streams op Spotify allang gepasseerd.

Kernwoorden: pop, mellow, melancholisch

De Jeugd Van Tegenwoordig - ‘Dat Mag Niet’

‘Dat Mag Niet’ is de derde single die de hiphopformatie uitbrengt in aanloop naar hun nieuwe album ‘Moderne Manieren’ dat in augustus uitkomt. Een typisch humoristisch nummer van De Jeugd Van Tegenwoordig met een aanstekelijke beat. 

Ze schreven recentelijk een nummer voor Statiegeld Nederland met als belangrijkste boodschap dat blikjes nu ook statiegeld waard zijn en dat ze gerecycled kunnen worden: ‘Niet weggooien, dat is monnie bro’. Eerder werkten ze samen met Tele2 aan de campagne ‘De Ouderen van Tegenwoordig’.

Kernwoorden: catchy, humor, nederlandstalig 

Iedere week een selectie van 6 nieuwe tracks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Amp.Amsterdam Tracks Of The Week mailing. Op zoek naar muziek voor je commercial of film? Neem dan eens een kijkje in UMPG Songs, de database van Universal Music Group.

Overons

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →