Doe als Onno Hoes en deel jezelf

Springen, delen, gooien en vasten met MWG in Toomler

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Geen ronkende powerpoint of vreselijke prezi. Dat is de opzet van de jaarlijkse decemberbijeenkomst in een comedyclub. Ook gisteren werden weer vijf sprekers op een kratje gehesen. Om te vertellen waarom passie in het mediavak zo belangrijk is. En een rode draad was zeker aanwezig. Passie zit niet in organisaties of processen. Passie zit echt in jezelf. Vraag maar aan Onno Hoes.

Wendy van Luyk van RA*W mocht al eerste stand-uppen. Waarom zijn reclamebureaus geen talentmagneet? Dat zou een broedplaats moeten zijn van talent. Bureaus zouden talenten beter moeten begeleiden en trainen. Maar de reclamebureaus zitten vast in hun oude stramien volgens Van Luyk. Een talent zou maar 1 dag moeten werken en de rest van werkweek een beetje freewheelen. Dat levert veel meer op. Ideetje dat we misschien eens aan VEA-voorzitter Marc Oosterhout moeten voorleggen.


Marianne Zwagerman

Daarna kwam media-innovatiestrateeg Marianne Zwagerman het Toomler podium op. De enige onbetaalde spreker naar eigen zeggen. Zwagerman vertelde hoe zij van de "U" af was gesodemieterd. Ontslagen bij de Telegraaf. En haar echtgenoot verliet haar voor een ander. Dan kom je dus onder in die "U" terecht. Daar zwem je wat rond. Volgens Zwagerman moet je dan niet gaan denken wat er mis ging. Maar wat ging er wel goed? Wat is je unieke talent? Ga daarvoor, maak een plan was haar advies. Als je dan weer bovenaan die andere kant van de "U" bent, dan spring je er zelf af. Voor Zwagerman werkte dit. Ze wilde de media in. Resultaat: een in de Gooi en Eemlander en haar Unox worst relatie maakte plaats voor Tinder.Marianne van Leeuwen

Zwagerman gaf de microfoon vervolgens door aan een andere Marianne. Internetondernemer Marianne van Leeuwen kwam preken over de passie voor het delen. Als je je auto 23 uur per dag niet gebruikt, zou je hem dan niet delen? Dat kan ook met je huis of arbeid. Of doe als Onno Hoes en deel jezelf. Die deeleconomie is trouwens het thema van het MWG op 13 februari (onthulling!). Moderator Ben van de Burg (met Google op) maakte zich trouwens nog wel zorgen over het Bruto Nationaal Product met al dat geruil. Ben van de Burg

Creatief directeur van Maarten Boer van Buutvrij for Life stond vervolgens als een volleerde standup comedian te vertellen over een zelf bedacht tv-format, waarbij je aan het einde van het programma een hangbuikzwijntje frituurt en opeet. Zijn echte boodschap was: de grootste crisis is angst en soms is het domste wat je kan doen het beste idee. Boer deed met zijn bureau 40 dagen niet aan geld. Vasten dus.
In die 40 dagen werd er non-stop gratis gewerkt voor opdrachtgevers als schaatser Bart Veldkamp. Daar kwam onder andere een crowdfunding programma voor de Belgische schaatsploeg uit. En als iemand dat nodig heeft, dan is het de Belgische schaatser wel. 40 dagen vasten bracht Boer roem en veel opdrachten.

Maarten Boer

Als laatste kwam Jan Driessen (ex-Aegon) met een aquarium en een handvol kiezels de mediameute verblijden. Jan oreerde wat over stenen die hij de afgelopen jaren in de vijver heeft gegooid. Zoals de reclameluwe zaterdag. Dat is nodig om de discussie op gang te brengen, om ons vak voouit te helpen, gaf Driessen aan. De post-corporate-carrière baksteen in de vijver bleef echter uit. Geen lang verwachte onthulling uit het Aegon-tijdperk. Misschien nog in zijn afscheidsinterview.

De middag werd afgesloten door standup comedian Peter Pannekoek. Hij maakte korte metten met de selfies op Facebook en Tinder. Het was nog lang onrustig in Toomler.

Foto&;s: Menno Ridderhof.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie