Leiding Volkskrant Magazine vervangen

Paul Brill, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant, is volgens een bericht in het Algemeen Dagblad afgezet als chef van het zaterdagse kleurenmagazine van de Volkskrant.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Adjunct-hoofdredacteur Jan Tromp, die in het verleden onder meer werkzaam was bij HP/De Tijd, zou de leiding van het magazine per 1 juni a.s. overnemen.Tromp zou bereid zijn om zijn aangekondigde vertrek uit de hoofdredactie van de Volkskrant tot volgend jaar op te schorten. Brill zette het magazine op met een staf van freelancers en Volkskrant-redacteuren, maar het dagblad trok onlangs onder andere Ruud Hollander, oud-hoofdredacteur Rails aanvoor adviezen. Het blad ging mank aan tijdschriften-expertise.

Het AD citeert Volkskranthoofdredacteur Pieter Broertjes die zegt dat het magazine nog steeds niet het tijdschrift met de juiste mix van journalistiek, fotografie, mode en lifestyle is dat het moet zijn. Of de vervanging van Brill bij het magazine ook consequenties heeft voor zijn plek in de hoofdredactie in de Volkskrant is niet bekend.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie