Consument: ‘Prijs van gezond voedsel is te laag’

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat we nu een minder eerlijke prijs betalen dan 25 jaar geleden.

We zijn steeds gezonder bezig
123rf

Consumenten zijn van mening dat ons voedsel gezonder en duurzamer is geworden, maar dat we er wel te weinig voor betalen. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door SAMR in opdracht van Schuttelaar en Partners.

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat we nu een minder eerlijke prijs betalen dan 25 jaar geleden. Dat vindt men onrechtvaardig. Betaalbaar gezond voedsel waarbij een eerlijke prijs aan de boer wordt betaald, is de meest genoemde wens van de Nederlanders voor de toekomst.

Opinies over vooruitgang op voedsel verschillen

Uit het onderzoek blijkt dat 45% van de Nederlanders van mening is dat ons voedsel gezonder is geworden; daarentegen vindt één op de drie dat ons voedsel juist minder gezond is geworden en minder duurzaam wordt verpakt. De landbouw boekt te weinig vooruitgang met een duurzame voedselproductie en behoud van biodiversiteit. Terwijl men dat juist wel graag wenst. De meest genoemde wensen zijn: biologische en onbespoten groente en fruit, meer voedsel uit de directe omgeving en een minder grote veestapel.

Vooruitgang gezondheid

Van de ondervraagden zegt 70 procent dat onze leefstijl gezonder is geworden. We hebben genoeg beweging en minder vaak schadelijk gedrag zoals roken. Men vindt ook dat we langer in goede gezondheid leven. We hebben een gezondere leefstijl, eten beter en bewegen meer, aldus het consumentenonderzoek. Op het gebied van voeding, gezondheid en landbouw verwacht tweederde van de Nederlanders de komende 25 jaar meer vooruitgang dan in de afgelopen 25 jaar en zegt dit ook uitermate belangrijk te vinden.

Meer

Een meer uitgebreid verslag van het onderzoek vindt u hier.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie