Premium

New Growth Strategies en Bizaline lanceren strategiesoftware

De software gebruikt het OGSM-model om een bedrijfsstrategie te ontwikkelen en uit te voeren.

OGSM Software

New Growth Strategies en Bizaline hebben de handen ineengeslagen om samen een softwarepakket te lanceren waarmee bedrijven hun strategie kunnen uitstippelen en monitoren. De startup OGSM Software geeft het gelijknamige pakket uit en start deze week.

De afkorting OGSM doet mogelijk niet meteen een belletje rinkelen. Het is een afkorting voor Objectives, Goals, Strategies en Measures. Een internationaal gebruikt model waarmee een bedrijf zijn strategie kan bepalen, uitzetten en meten, bedacht om op één A4-vel te noteren. OGSM is in Nederland naar zich toegetrokken door New consultancybedrijf Growth Strategies (onderdeel van TBWA\worldwide) en softwareontwikkelaar Bizaline. De twee bedrijven hebben er in 2018 gezamenlijk de startup OGSM Software voor opgericht.

Alternatief voor Trello

In de afgelopen jaren hebben de bedrijven een softwarepakket ontwikkeld voor het OGSM-model. Marc van Eck, medeoprichter van New Growth Strategies en OGSM Software, zegt dat het softwarepakket bedoeld is om het gat tussen strategieontwikkeling en de daadwerkelijke uitvoer in de praktijk te overbruggen. Na een test met vroege klanten als het Rode Kruis, Grant Thornton en Heijmans is het OGSM-softwarepakket deze week officieel uitgebracht. Van Eck noemt het softwarepakket een concurrent voor bestaande diensten als Trello, Monday en Perdoo.

OGSM Software heeft een beperkt gratis pakket en komt pas helemaal uit de verf met één van de betaalde pakketten. Een organisatie kan met de software een strategisch bedrijfsplan ontwikkelen en met het hele bedrijf delen via een dashboard. Het dashboard focust met name op de gestelde doelen en werkzaamheden die nodig zijn om de doelen te behalen.

OGSM-model

Het softwarepakket is bedoeld voor organisaties die het OGSM-model omarmd hebben of bereid zijn dat te doen. Van Eck licht desgevraagd toe: ‘de software helpt bedrijven die het OGSM-model nog niet kennen, er kennis mee te maken omdat zij het direct in de praktijk toepassen. Zij hoeven er dus niet vooraf bekend mee te zijn. ’

Onderscheiden van de concurrentie

Ten opzichte van de gevestigde concurrentie wil OGSM Software zich op verschillende manieren onderscheiden. Zo biedt de startup Nederlandstalige klantenservice aan, waar de internationale partijen vrijwel allemaal alleen Engelstalige ondersteuning aanbieden. OGSM Software gaat met oog op buitenlandse klanten ook Engelstalige ondersteuning leveren, geeft Van Eck aan.

En in tegenstelling tot sommige concurrerende diensten, slaat OGSM Software de data van klanten niet op buiten de Europese Unie. De servers staan in Ierland, vertelt Van Eck. Het bedrijf moet zich daarom houden aan de strenge Europese privacywetgeving.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie