Designer Sigurd Larsen ontwerpt een stoel voor Hornbach die je niet kunt kopen

Je moet het designmeubel zelf maken. Dat kan iedereen, belooft de doe-het-zelfzaak.

  • Design
  • 27 February 2018
  • Redactie Adfo Groep

Hornbach presenteert een campagne (bureau: Heimat) rondom een product dat ze niet verkopen: de 'Werkstuck Lounge Chair'. Deze hippe loungestoel is ontworpen door de Deense architect Sigurd Larsen.

Designstoel voor 148 euro
De stoel is niet te koop en er is ook geen bouwpakket. Wie het ontwerp in huis wil, moet het doen met de instructies in het ‘Builder’s Book’ (voor 18 euro te koop bij de bouwmarkt). Daarin staat wat je moet doen en wat je daarvoor nodig hebt (materialen en gereedschappen). Volgens Hornbach kost de stoel ongeveer 130 euro aan materialen. Die kun je allemaal kopen in de bouwmarkt.

Eigenhandig
In het persbericht vertelt de ontwerper wat de gedachte achter de campagne is: 'We dagen mensen uit om net dat stapje extra te zetten en 'm helemaal zelf te bouwen. Op die manier wordt het een meubel waar mensen trots op zijn. We hopen dat ze een relatie met de stoel opbouwen en hem lang houden. Het laat zien wat je kan doen met een beetje goed design en je eigen handen.'

Deze ‘Werkstuck Lounge Chair’ is het eerste meubelstuk in een reeks designermeubels die je zelf kunt maken. Ieder meubelstuk is ontworpen door een andere bekende designer. Bureau Heimat brengt de stoel onder de aandacht via social media en online video.

 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie