Digital Design Case: LCD Soundsystem VR muziekvideo

In 'Dance Tonite' beleeft de kijker performances die fans zelf thuis hebben gemaakt.

Voor de New Yorkse band LCD Soundsystem regisseerden en ontwikkelden Jonathan Puckey (Studio Puckey) en Roel Wouters (Moniker) de steeds veranderende WebVR muziekvideo ‘Dance Tonite’, in samenwerking met het Data Arts team bij Google. In de video vlieg je door verschillende ruimtes, waar je verschillende dansperformances beleeft die door fans thuis gemaakt zijn. Met VR headsets kan je de ervaring ruimtelijk beleven en met  room-scale VR kun je je eigen dans toevoegen aan de clip.

Roel Wouters: "Een van de mooiste dingen van het internet is dat het mogelijk is om mensen over de hele wereld creatief te betrekken bij zo’n project.”
Jonathan Puckey: “Voor motion capture hebben we WebVR ingezet als tool. Het is gaaf om te zien hoe menselijke bewegingen tot uiting komen in de ervaring.”

Beleef of bekijk hier de ervaring: https://tonite.dance 
en lees hier een 'technical deep dive' artikel door Google.

Credits
Directed by: Jonathan Puckey, Moniker, Google Data Arts Team
Studio Puckey: Jonathan Puckey, David van Gelder de Neufville, Marius Schwarz
Studio Moniker: Roel Wouters

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het Dutch Digital Design-initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende online dossier, waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.

Tip: submit your work to Dutch Digital Design! 

Check ook de andere digital design cases van Adformatie.
 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie