Premium

Mediahuis stelt Concentra-topman aan voor voorbereiden overnameproces TMG

Marc Vangeel (Concentra/Media Groep Limburg) moet de voorgenomen overname van TMG in goede banen leiden.

Dagblad meldt het nieuws. 

Marc Vangeel is nu nog CEO van Concentra, dat onderdeel is van Mediahuis. Hij moet de verdere groei van Mediahuis in Nederland coördineren en krijgt de opdracht de activiteiten rond de krant De Telegraaf 'uit te bouwen tot een winstgevende mediagroep'.

Daarom stopt hij als Concentra-baas en als directeur van Media Groep Limburg.

Volgens woordvoerder Frans van der Grint is de aanstelling van Vangeel een logische stap. 'Het gaat echt om voorbereidingen, zodat alles soepel verloopt als de overname eenmaal formeel is.'

Concentra overgenomen
Mediahuis nam vorig jaar Concentra over. Die overname is nog niet helemaal afgerond, maar als het beklonken is dan wordt Concentra een actieve houdstermaatschappij.

Overnamestrijd
TMG is de afgelopen maanden verwikkeld in een overnamestrijd. Mediahuis/VP Exploitatie maken de beste kans, nadat de Ondernemingskamer de eisen van Talpa om weer aan de onderhandelingstafel te komen vorige week afwees. Dat heeft nu nog de mogelijkheid om naar de Hoge Raad te stappen. 

Van der Grint benadrukt nog eens dat Mediahuis Talpa heeft uitgenodigd voor een gesprek. Daar is nog geen reactie op gekomen.

Foto: ANP

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden
Advertentie