Meer informatie op voedseletiket

De etiketten op levensmiddelen in de supermarkt moeten flink worden uitgebreid met informatie over ingrediënten.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het kabinet is afgelopen vrijdag akkoord gegaan met het voorstel van minister Hoogervorst (Volksgezondheid) om de wet aan te passen aan een nieuwe Europese richtlijn. De wetswijziging is voor advies naar de Raad van State gestuurd.

De bedoeling van de richtlijn is mensen de kans te geven zelf te controleren of er ingrediënten inzitten waar ze allergisch voor zijn. Voorbeelden van dergelijke producten zijn koemelk, peulvruchten, pinda's en schaaldieren. Ook toevoegingen aan voedsel kunnen echter allergische reacties opleveren, terwijl die nu niet op etiketten vermeld staan.

Uit een onderzoek dat in opdracht van Brussel is verricht, blijkt dat de meest voorkomende middelen die allergische reacties op kunnen roepen zoals melk, eieren, soja en tarwe in een groot aantal bereide voedingsmiddelen worden verwerkt. Op dit moment zijn de etiketten van deze producten in de meeste gevallen onvolledig en vaak misleidend (ANP).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie