Premium

UPDATE Ondernemingsraad TMG houdt benoeming nieuwe commercieel directeur tegen

Topman Geert-Jan van der Snoek wilde Roland van Kampen (ex-NDC) benoemen tot de nieuwe commercieel directeur TMG Landelijke Media, maar dat gaat niet door. TMG ontkent met klem dat Van Kampen kandidaat was voor de functie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Van Kampen is een vertrouweling van Van der Snoek en heeft eveneens een verleden bij NDC Mediagroep. Daar was hij van juli 2013 tot en met september dit jaar CCO. Van der Snoek wilde Van Kampen vorige week presenteren als opvolger van Jayne Forrester, die directeuren Frank Volmer en Tim Klein moest vertrekken. Maar de ondernemingsraad stak daar een stokje voor.

Bronnen binnen het Telegraaf-concern melden dat de or niet gelukkig zou zijn met de benoeming van Van Kampen door zijn ‘besmette verleden’ als een van de directeuren bij de RAI. Die functie vervulde Van Kampen tot en met 1999.

Als de benoeming van Van Kampen toch doorgang zou vinden, dan zou De Telegraaf dat verleden publiceren. Waarop Van der Snoek de benoeming van Van Kampen introk.

Voorzitter van de ondernemingsraad van TMG John Hagens is niet voor commentaar bereikbaar.

TMG gaat nu op zoek naar een andere commercieel directeur.

NDC-clan
Van der Snoek benoemt sinds zijn komst in juli verschillende mensen uit NDC-kringen op belangrijke posities bij het Telegraaf-concern. Zo kwam Leo Epskamp mee met Van der Snoek. Hij werd per 1 september benoemd tot financiële topman, als opvolger van Fred Arp. Bij NDC had hij ook de functie van cfo.
Gert Jan Oelderik werd vorige maand benoemd tot directeur bij de Holland Media Combinatie, de regionale tak van TMG. Oelderik was bijna twee jaar algemeen directeur van de NDC mediagroep en min of meer de voorganger van Van der Snoek.

TMG ontkent
In een reactie meldt TMG het volgende: &;Wat in Adformatie staat is volledig onjuist. Wij hebben de heer van Kampen benaderd om voor een periode van twee maanden ad interim een korte termijn probleem bij een van onze salesafdelingen op te lossen. Het is nooit de bedoeling geweest dat de heer van Kampen bij ons in dienst zou treden. Helaas was de heer van Kampen niet beschikbaar omdat hij zijn eigen onderneming moet leiden.

TMG en de voorzitter van de OR Landelijke Media, de heer J.Hagens, geven nadrukkelijk aan dat zij zich geheel niet herkennen in de berichtgeving in Adformatie en dat deze feitelijk onjuist is.&;

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden
Advertentie