Een 3D-scan van de wereld voor de beste immersive experience

Alles Augmented #28 ūüĒ•Tweewekelijks het laatste nieuws over augmented reality.

1. We bouwen met onze smartphone samen aan de Mirrorworld, een 3D kopie van de hele wereld

Voor een goede AR-ervaring is een 3D-kopie van (een deel van) de omgeving waar jij bent wenselijk. Op die manier sluit de virtuele content naadloos aan op de fysieke wereld. Er zijn een aantal start-ups bezig om die 3D-kopie van de wereld via smartphones te crowdsourcen. Zodat dat we daarop toepassingen kunnen bouwen die altijd (locatiegebonden content), overal (bijvoorbeeld ook zonder GPS) en voor iedereen (meerdere devices zien dezelfde content) toegankelijk zijn. 

Ubiquity 6 is met zijn app 'Display' een deel van dit platform, 'de Mirrorworld of AR-Cloud', aan het bouwen. Kijk bijvoorbeeld dit huisje met graffiti wat ik gewoon met de camera van mijn smartphone in 3D heb in gescand.

Een andere grote speler die ik al een tijdje volg en test is 6D.ai. Zij gebruiken hetzelfde principe en zijn onlangs een grote samenwerking met Deutsch Telekom, Nreal & Qualcomm aangegaan. Zij starten met een pilot voor Remote Field Support dus support op afstand via AR. Ze deelden laatst ook onderstaande demo waar ze met vier mensen in 3 minuten een 3D-kopie van een kantoor van 500 vierkante meter maken

Crowdsourcing a 3D space in under 10 mins

2. Met Dinosaur Kit van Magic Leap bouw je het skelet van een Velociraptor

Magic Leap lanceerde vorig jaar zijn¬†Independent Creator Program om makers te stimuleren om ‚Äėspatial experiences‚Äô te ontwikkelen. Makers konden hun idee√ęn pitchen en de beste mochten gemaakt worden.¬†E√©n van de finalisten is Dinosaur Kit, een educatie app waarmee je dino‚Äôs kan bouwen. Je gaat aan de slag met botten van dino‚Äôs en leert hun anatomie en uiteindelijk staat er bijvoorbeeld¬†een kleine velociraptor. Mijn dochter wordt helemaal gek als ze dit een keer kan doen.

Dinosaur Kit for Magic Leap - AR game

3. Hyperrealistische 3D-modellen houden je voor de gek

Helen Papagiannis is een bekende AR-schrijver en -spreker en heeft op Instagram¬†een wekelijkse quiz genaamd ‚ÄėReal or AR‚Äô¬†waarin je moet raden of iets echt of toch een virtueel object is. Want AR wordt steeds realistischer en is door mooiere texturen, schaduws en reflecties bijna niet meer van echt te onderscheiden. Onlangs had ze een quiz met een broodje gemaakt door QReal en dat zag er echt fantastisch uit.¬†QReal (voorheen Kabaq)¬†staat bekend om zijn¬†hyperrealistische 3D-modellen¬†en maakt veel 3D-modellen voor winkels en horeca, bijvoorbeeld om het menu te laten zien.¬†Bekijk onderstaand broodje zelf in je Instagram app.

Hyperrealistic AR food filter/effect on Insta

4. Facebook’s Oculus Insight technologie is de opstap naar hun eigen AR-bril

De Oculus Quest, de standalone VR-bril van Facebook is volgens vele de voorloper van hun eigen AR-bril. De VR-bril heeft namelijk vier¬†camera‚Äôs aan de buitenkant en sensoren voor inside-out tracking. Ze tracken zo de bewegingen van een persoon en de controllers. Om dit goed te doen gebruiken ze computer vision en algoritmes om real-time een 3D-map van de ruimte te maken en zo jouw positie in de ruimte en dus in VR te bepalen. Ze noemen dit Oculus Insight¬†en leggen in deze interessante blogpost uit hoe het werkt. Aan het einde van het artikel geven aan: ‚Äú¬†Eventually, it will be the foundation of lightweight, stylish AR glasses‚ÄĚ.¬†Nice!

Oculus Insight

5. De Lenovo Mirage AR-bril heeft nu ook een MARVEL AR-game

De Lenovo Mirage AR is een AR-bril waar je een smartphone inschuift en zo games speelt. Ze hadden ze de game Star Wars Jedi Challenge en nu gaan ze aan de haal met het Marvel Universe. In de game Marvel Dimension of Heroes speel je als de bekende superhelden zoals Captain America of the Black Panther en knal je vijanden neer. In je eentje of tegelijkertijd met je vrienden. Wat een speelgoed!

Lenovo Mirage AR with MARVEL Dimension of Heroes

ūüĒ•Lees meer en schrijf je in ūüĒ•

Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts of schrijf je in voor mijn tweewekelijkse AR-nieuwsbrief.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie ‚Üí Login ‚Üí
Advertentie