DSA wil dat diverse en inclusieve startups 'het nieuwe normaal' worden

'Een divers personeelsbestand kan bijdragen aan meer winst, productiviteit en een positief imago.'

123RF

De De Dutch Startup Association (DSA), de grootste onafhankelijke belangenvereniging voor startups en scale-ups in Nederland, wil zich actief in gaan zetten om startups inclusiever en diverser te maken. De club gaat daartoe een langdurige samenwerking aan met de afdeling Diversiteit in Bedrijf van de Sociaal Economische Raad (SER).

 

'Een divers personeelsbestand kan bijdragen aan meer winst, productiviteit en een positief imago. Het biedt toegang tot (top)talenten, klantgroepen en nieuwe markten. Voorwaarde om deze kansen te benutten is een inclusieve bedrijfscultuur waarin iedere medewerker zich erkend en thuis voelt. Iedereen heeft recht op gelijke kansen en behandeling. Het streven naar een inclusieve arbeidsmarkt is een kwestie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met het Charter Diversiteit geeft DSA daar concreet invulling aan voor startups', staat te lezen op de website van de DSA.

De DSA heeft het Charter van Diversiteit in Bedrijf van de SER ondertekend en doet de belofte om zich zowel binnen de eigen organisatie als bij startups en scale-ups in Nederland voor diversiteit in te zetten. Elk kwartaal zal DSA drie grote Nederlandse startups de charter laten ondertekenen en actief de beleidsuitvoering ondersteunen. 'Door de bedrijven van de toekomst sectorbreed te verbeteren hebben we over vijf jaar grote stappen gemaakt in de gehele dwarsdoorsnede van bedrijven', zegt Thomas Vles, Managing Director. 'Dit heeft een grotere impact dan de inspanningen die nu bij grote bedrijven plaatsvinden.'

'Investeren in diversiteit in startups levert meer op dan alleen maar economisch kapitaal,' zegt bestuurslid Ruben Brave. 'Het levert een veerkrachtige samenleving op die niet van de overheid afhankelijk is qua middelen, cohesie of excuses.'

DSA waarschuwde vorige week dat Nederlandse startups hun toppositie dreigen te verliezen, nu uit onderzoek blijkt dat startups in andere Europese landen aanzienlijk meer beschikking hebben over corona-gerelateerde overheidssteun dan hun Nederlandse collega's. De DSA waarschuwt de overheid in een uitgebreid rapport over de gevolgen van het huidige beleid. 'Zonder investeringen loopt Nederland een risico tot een kaalslag onder startups', zegt Lucien Burm, voorzitter van het bestuur van Dutch Startup Association. Volgens Burm leidt dat niet alleen tot banenverlies onder startups, maar staan daardoor ook de veerkracht en innovatievermogen van de gehele economie staan op het spel.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie