Microsoft lanceert HoloLens 2: Philips is een van de eerste partners

Alles Augmented #14 ūüĒ•Tweewekelijks het laatste nieuws over augmented reality.

Grotere hologrammen, meer intelligentie en zit comfortabeler: HoloLens 2

Op het Mobile World Congres (MWC) in Barcelona heeft Microsoft de lang verwachte AR head mounted display HoloLens 2 gelanceerd. De nieuwe HoloLens biedt niet alleen een groter blikveld en grotere hologrammen, maakt herkent ook beter de ruimte waarin de gebruiker zich bevindt en maakt het mogelijk om met je ogen en handen te interacteren met de hologrammen (dus niet meer alleen met specifieke gebaren). Daarbij is hij ook nog eens een stuk lichter en comfortabeler.

Het device is volledig gericht op gebruik in grote ondernemingen (enterprises). Alex Kipman, Microsoft technical fellow en uitvinder van de Kinect en HoloLens: ‚ÄúIt‚Äôs designed for ‚Äúfirst-line workers,‚ÄĚ people in auto shops, factory floors, operating rooms, and out in the field fixing stuff.‚ÄĚ

Daarnaast maakt de bril gebruik van Azure Cloud en is er een aparte Kinect voor 3D scanning. Hij kost $3500,-, maar huren kan ook voor $125,- per maand. Tijdens het MWC werd een samenwerking met Philips gepresenteerd, die artsen in staat stelt om hologrammen te gebruiken tijdens operaties. Ze werken nu met meer schermen en kunnen die  nuvirtueel gemakkelijk bedienen en echt boven de patient bekijken. Zie de video van de operatiekamer van de toekomst.

Advertentie
advertisement
Microsoft HoloLens 2: Partner Spotlight with Philips

2. Demo’s die de werkelijkheid op zijn kop zetten

Op Twitter volg ik al een tijdje de¬†AR/VR developer Lee Vermeulen¬†uit Toronto. Deze man blijft me verrassen met te gekke concepten. Hij maakt augmented reality demo‚Äôs waarin virtuele objecten op een bizarre manier reageren met¬†de fysieke werkelijkheid. Bijvoorbeeld¬†groen slijm dat overal¬†op vastplakt,¬†buigbaar water¬†of ballen die de zwaartekracht tarten. Hij gebruikt hiervoor een HTC Vive met¬†Zed mini camera, waardoor deze VR-bril een goede AR-device wordt. Dit heet ‚Äėpass-through AR‚Äô.¬† Bekijk het¬†Youtube kanaal¬†van deze tovenaar.

Radial Gravity in AR

3. Toyota laat met AR zien hoe hybride aandrijving werkt

Toyota gebruikt augmented reality om voor elkaar te krijgen dat¬†mensen in de showroom niet alleen onder de motorkap van de C-HR kunnen kijken, maar onder de hele auto. Via objectherkenning legt de app een virtuele laag over de auto waardoor je kan zien hoe de hybride aandrijving werkt. Vaker gedaan, maar blijft een mooi gevalletje van ‚Äėtry before you buy‚Äô AR.

Toyota AR Demo Video

4. Virtueel trefbal spelen met meer spelers dankzij 5G

Niantic, het bedrijf achter¬†de Pokemon Go-game, sprak op het Mobile World Congres over het belang het belang van 5G¬†voor AR. Daarnaast was er een¬†verrassing, doordat¬†aanwezigen¬†hun multiplayer AR demo ‚ÄėCodename Neon‚Äô konden spelen. Dit is een soort trefbal waarbij je met meer¬†telefoons in AR samenspeelt. De¬†demo was mogelijk door een 5G netwerk en de samenwerking van Niantic met Deutsche Telekom, MobiledgeX en Samsung.¬†

Codename Neon

5. Magic Leap gaat lekker door

De ontwikkelingen bij Magic Leap staan niet stil. Zo werd het Stars Wars Project Porg gelanceerd, een soort AR Tamagotchi met C-3PO als gids. Verder heeft Magic Leap een samenwerking met CNN waardoor je overal nieuws kan laten op poppen, en was er een modeshow van mode designer Gerrit Jacob tijdens de London Fashion Week. Vooral die laatste zag er te gek uit. Niet zozeer de visuals tijdens de show, maar vooral al die hippe, mooie en niet-techy mensen met zo'n bril. Een fijn kijkje in de toekomst waarin straks iedereen er zo bij loopt.

Magic Fashion Leapers
Bonus - Samsung Galaxy: The Future..met veel AR

Lees meer en schrijf je in

Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts of schrijf je in voor mijn tweewekelijkse AR nieuwsbrief.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie