Viaplay lanceert deze zomer goedkoper abonnement met reclames

De prijs van het abonnement is nog niet bekendgemaakt. Het reguliere Viaplay-abonnement krijgt binnenkort een prijsverhoging.

Bron: Viaplay

Streamingdienst Viaplay lanceert deze zomer een goedkoper abonnement dat de kijker reclames voorschotelt. Dat meldt het bedrijf bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Hoe duur het abonnement wordt, is nog niet duidelijk. Viaplay liet kortgeleden weten het huidige, reclamevrije abonnement binnenkort in prijs te verhogen van 16 naar 18 euro per maand.

Viaplay in zwaar weer

Het reclame-ondersteunde abonnement gaat dus minder dan 18 euro per maand kosten. Viaplay brengt het abonnement als eerste in Scandinavië uit en hint op een Nederlandse beschikbaarheid in de periode erna. Het bedrijf maakt dit plan niet concreter. 

Aan het einde van het eerste kwartaal had Viaplay 4,85 miljoen abonnees. Dat is twintig procent lager dan dezelfde periode in 2023. De daling is deels te verklaren omdat Viaplay in het afgelopen jaar gestopt is in verschillende landen, en daar dus geen abonnees meer heeft. 

Het gaat financieel niet goed met de streamingdienst, die in Nederland vooral bekend is vanwege het uitzenden van de Formule 1. Een nieuwe ceo werkt aan een plan om Viaplay gezonder te maken. Daar horen onder meer een ontslagronde onder het personeel, het schrappen van beloofde Nederlandse content, het vertrek uit minder presterende landen en het verhogen van de abonnementsprijs bij.

Samenwerking met Talpa

In Nederland presteert Viaplay naar eigen zeggen goed, wat mede te danken lijkt aan de populariteit van de Formule 1. Het bedrijf sloot begin april een samenwerking met Talpa om een deel van de Viaplay-content, waaronder Formule 1-races, uit te zenden op SBS9. Die zender is omgedoopt tot Viaplay TV.

Vorige week meldden verschillende media dat Viaplay voor vijf jaar zijn uitzendrechten behoudt op de Formule 1. Het bedrijf zou Ziggo hebben afgetroefd, maar moet volgens anonieme bronnen voortaan wel 45 miljoen euro per jaar betalen voor de licentie. Op dit moment betaalt Viaplay naar verluidt 30 miljoen euro per jaar.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie