Merit Circle en DEPT® ontwikkelen Web3-gamingplatform

Merit Circle lanceert een eigen Web3-gamingplatform en -marketplace en heeft DEPT® uitgekozen als partner in dit revolutionaire project.

Merit Circle lanceert eigen Web3-gamingplatform en -marketplace en heeft DEPT® uitgekozen als partner in dit revolutionaire project. De agency hielp van strategie en concept tot design en uiteindelijk volledige ontwikkeling van de toekomstige thuisbasis van Web3-gamers.

DEPT® navigeert samen met Web3-ervaringsdeskundige Merit Circle door een heel nieuwe markt bij het ontwikkelen van een gamingplatform en -marketplace. Merit Circle heeft al een flink trackrecord met NFT’s en ambieert met het gamingplatform de thuisbasis van zowel beginnende Web3-gamers als doorgewinterde spelers te zijn door het gamen veilig en toegankelijk te maken. Het platform zelf ademt dan ook gaming. Zo is het, net als de games zelf, immersive en staat de visuele identiteit en gameplay voorop. Het gedecentraliseerde Web3-gaming is daarnaast op meer vlakken baanbrekend. 

Zo krijgen gamers bijvoorbeeld de kans invloed te hebben op de strategiebepaling van een DAO (Decentrale Autonome Organisatie) als Merit Circle. Daarnaast hebben NFT’s in-game functionaliteiten, waardoor verdiende items een persoonlijk eigendom worden en ook in de echte wereld waarde hebben. In de toekomst betekent dit dat spelers de items binnen game A zouden kunnen gebruiken in game B en zij hun items op een marketplace kunnen traden met andere spelers, wat weer een heel nieuwe dimensie en impuls aan online gamen geeft. Gaming Platforms en -marketplaces zoals dat van Merit Circle staan daarmee aan het begin van een gamerevolutie.

Omdat Web3-gaming nog relatief nieuw is en de gebruikers veel invloed hebben, evolueert de markt snel. Jochem van Rossem, strategist bij DEPT®, hierover: “Toen wij met dit project startten, hadden we een visie over hoe het eindproduct eruit zou moeten zien. In een snel veranderende markt als crypto moet je meebewegen om gebruikers de beste beleving en functionaliteiten te laten ervaren. We hebben dit project breed opgepakt en konden specialisten op veel verschillende disciplines inzetten. Hierdoor hebben we in volledige samenwerking met Merit Circle hét platform voor de gaming community neergezet.”

“DEPT®’s manier van werken is uniek! Maar een klein aantal agency’s kan deze rol binnen een scale-up blockchain zoals Merit Circle vervullen zoals zij dat doen”, aldus Thale Sonnemans, head of operations by Merit Circle.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →